четвъртък, 15 март 2012 г.

Тризъбецът на Реал набоде ЦСКА

Реал Мадрид се класира на четвъртфиналите в Шампионската Лига, след като победи с 4:1 ЦСКА Москва в мач-реваш от осминафиналите на турнира, игран на стадион "Сантяго Бернабеу". В първия мач двата отбора бяха завършили 1:1.


Головете за успеха вкараха тримата нападатели на белите. Резултата откри Гонсало Игуаин в средата на първото полувреме след асистенция на Кака.

Кристияно Роналдо покачи малко след почивката след топовен удар, но и лоша намеса на вратаря на гостите Чепчугов. Карим Бензема пък вкара само 30 секунди, след като се появи като резерва. Петнайсетина минути преди края ЦСКА върна един гол чрез Зоран Тошич, но за повече нямаше време.

В самия край Роналдо оформи крайния резултат след асистенция на Бензема.

Реал контролираше мача през почти цялото време, но не показа очакваната острота и сякаш бе подценил съперника. ЦСКА пък пропусна страхотен шанс в началото на мача, а през второто полувреме гол на руснаците бе отменен заради много тънка засада.

Противно на очакванията Реал не започна мача особено вихрено и нямаше типичния домакински натиск.

Нещо повече, първи до голово положение стигнаха гостите. В 7-та минута след бърза атака на едно докосване Дзагоев изведе Думбия на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но той от десетина метра би над гредата.

Реал веднага отговори с диагонален удар на Роналдо между двама защитници, но вратарят на ЦСКА Чепчугов внимаваше и спаси до гредата.

Руснаците обаче продължиха да играят много отворено и в 12-та минута Муса атакува много опасно по опразненото дясно крило, навлезе в наказателното поле и опита да поднесе на Думбия, но той не стигна да засече отблизо.

Две минути по-късно Реал поиска дузпа, след като Роналдо изведе Йозил в наказателното поле и защитник протегна ръце и съвсем лекичко бутна германеца. Контактът обаче бе минимален и бе прекалено да се иска нарушение за такова нещо.

Постепенно Реал започна да вдига темпото и атаките към вратата на гостите зачестиха. Роналдо проби мощно в наказателното поле и финтира технично пазача си, но след това пасът му пред вратата бе избит. Топката обаче попадна в Кака, който отправи удар от десетина метра, но покрай гредата.

Малко след това португалецът даде чудесно извеждащо подаване за Игуаин между двама защитници и аржентинецът изскочи зад защитата, но Чепчугов предвидливо излезе и изби топката секунди преди Игуаин да стреля.

Натискът на Реал обаче продължи и в 25-та минута логично падна гол във вратата на ЦСКА. Кедира даде параболичен пас в наказателното поле на изскачащият от пасивна засада Кака, бразилецът овладя и поднесе пред вратата, където Игуаин се хвърли и засече на празна мрежа.

Малко по-късно ЦСКА имаше удобна възможност от пряк свободен удар, но Зоран Тошич стреля в стената.

В 30-та минута Кристияно Роналдо получи подаване срещу само един защитник в почти празната половина на гостите, но си поведе криво топката и пропусна да излезе сам срещу вратаря. След това бе фаулиран и въпреки претенциите му за директен червен картон на Березуцки, съдията правилно показа само жълт, тъй като встрани се връщаше и друг бранител.

За ЦСКА Ахмед Муса отправи остър удар от границата на наказателното поле, но Касияс внимаваше и изби в корнер.

В 37-та минута Реал можеше да вкара втори гол, подобен на първия. Марсело получи извеждащ пас в наказателното поле и до него Игуаин чакаше подаване да засече в мрежата, но бразилецът за малко не успя да стигне топката.

В самия край на полувремето Кака проби технично до аутлинията и от там поднесе назад за Игуаин, но малко не стигна на аржентинеца да засече отблизо.

Второто полувреме започна с активна игра на Реал. Първо Кака отправи удар от дистанция близо до гредата. После Роналдо излезе сам срещу вратаря, но от малък ъгъл не успя да го преодолее.

В 55-та минута обаче точно португалецът вкара сякаш от нищото. При абсолютно безопасна атака той отправи изненадващ удар от 30 метра. Топката бе насочена право към Чепчугов и не изглеждаше особено трудна, но все пак тупна пред него и той не успя да я улови, пускайки я зад себе си в мрежата.

По-късно португалецът отправи и удар с глава след центриране от корнер, но прати топката над гредата.

В 65-та минута ЦСКА вкара гол, който бе отменен заради изключително тънка засада. Резервата Секу Олисе бе изведен по крилото, поднесе пред вратата и там Дзагоев засече отблизо в мрежата. Оказа се обаче, че Олисе е бил съвсем малко зад защитата на Реал

Минута по-късно руснаците отново бяха много близо до гола. Касияс излезе да пресече подаване към Думбия, но не успя да улови топката и така нападателят на ЦСКА се оказа с топка в крака срещу вратата, пред която бе само Серхио Рамос. Той обаче прибърза и стреля ужасно неточно.

Жозе Моуриньо реши да освежи нападението на отбора, като замени Игуаин с Бензема. И на французина му бяха нужни не повече от 30 секунди, за да се разпише. Той получи страхотен пас от Йозил на ръба на засадата и макар Чепчугов да спаси първия му удар, отново Бензема стигна пръв до топката и мощната му добавка опъна мрежата.

Този гол трябваше окончателно да откаже гостите от надежди за обрат, но вместо това те върнаха един гол. Зоран Тошич атакува в разредената защита, финтира защитник и от границата на наказателното поле отправи страховит удар, който се удари в напречната греда и влезе в мрежата.

Десет минути преди края в игра за ЦСКА влезе Томаш Нецид, който се бе заканил преди мача, че ще вкара хеттрик. И наистина нападателят демонстрира самочувствието си и на терена, като веднага финтира Рамос пред пеналта и отправи топовен удар, който Касияс само можа да боксира.

В самия край на мача Реал вкара и четвърти гол. Бензема бе изведен в наказателното поле след контраатака и вместо да се лакоми, поднесе на Роналдо и той засече на празна мрежа.


Реал Мадрид - ЦСКА Москва 4:1

1:0 Игуаин 25
2:0 Роналдо 55
3:0 Бензема 70
3:1 Тошич 77
4:1 Роналдо 94

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Марсело, Чаби Алонсо, Кедира, Кака (76 Гранеро), Йозил (87 Диара), Роналдо, Игуаин (69 Бензема)

ЦСКА: Чепчугов, Игнашевич, Алексей Березуцки, Василий Березуцки, Щеников, Вернблум, Мамаев (46 Алдонин), Тошич (81 Нецид), Дзагоев, Муса (60 Серхио Олисе), Думбия

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар