сряда, 14 март 2012 г.

Стивън Джерард съсипа Евертън

Ливърпул успя да спечели голямото мърсисайдско дерби срещу Евертън с 3:0 и по този начин направи важна крачка към топ 4.


"Червените" надвиха своя градски съперник на собствения си "Анфийлд" в среща от 28-ия кръг на Висшата лига.

Попаденията за домакините реализира Стивън Джерард, който вкара головете си в 34-ата, 50-ата и 93-ата минути. Капитанът на домакините отбеляза хеттрик в голямото дерби.

След този мач Ливърпул остава на 7-ата позиция с 42 точки в актива си, като тимът е на 10 точки от четвъртия в таблицата Арсенал.

Загубата от Ливърпул със сигурност е най-лошият възможен "подарък", който можеше да получи мениджърът на Евертън Дейвид Мойс, който празнува 10-годишен юбилей начело на клуба.

Kато цяло срещата започна доста динамично и домакините от "Анфийлд" натиснаха своя противик през първите минути в търсенето на гол.

В 7-ата минута Ливърпул изпусна 100-процентово голово положение да открие резултата. Стивън Джерард преодоля Родуел и стреля опасно, но Хауърд се намеси фантастично и спаси вратата си.

През следващите минути "Червените" от "Анфийлд" демонстрираха по-добра игра от противника си и го натиснаха в търсенето на първо попадение.

Гостите обаче също демонстрираха, че могат да застрашат противника. Стивън Пиенаар отправи удар, който обаче мина над вратата.

В 11-ата минута Тим Хауърд направи поредната си впечатляваща реакция, след като отрази много силен удар на Луис Суарес.

През следващите минути домакините продължиха да натискат своя противник в търсенето на попадение, но опитите им не сполучиха на късмет.

Като цяло и двата тима опитаха интересни атаки, но за съжаление не успяха да открият резултата през първите минути.

В 27-ата минута Тони Хибърт отне една топка от противников бранител и пробва центриране, но в крайна сметка кълбото бе изчистено от наказателното поле на Пул.

След първия половин час игра Ливърпул бе почти абсолютен господар на терена и търсеше всякакви варианти как да отбележи гол, но в крайна сметка попадение не падаше.

В следващите минути след 30-ата Евертън започна да владее повече топката.

В 34-ата минута Аничебе се оказа на добра позиция за стрелба, но ударът му бе уловен от Пепе Рейна. В ситуацията ударът на нигериеца не бе никак безобиден.

Стивън Джерард обаче все пак успя да открие резултата само секунди по-късно, след като по много елегантен начин прехвърли Тим Хауърд.

Той копна топката от линията около дъгата и не остави шансове на Хауърд да реагира, след като го прехвърли по страхотен начин.

Само три минути по-късно Ливърпул направи страхотна атака, но Мартин Кели не успя да нацели топката и да я прати във вратата на противника.

В 40-ата минута Стракуалурси можеше да изравни, но изстрелът с глава на аржентинеца бе париран от Рейна.

Натискът на домакините продължи с пълна сила и се наложи само две минути по-късно Силван Дистен да спасява вратата си, след като изби от краката на Луис Суарес една топка.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

Второто полувреме започна по изключителен начин за Ливърпул и в 50-ата минута Стивън Джерард удвои преднината на своя тим.

Луис Суарес преодоля Силван Дистен и Фил Джагиелка и предостави топката на своя капитан, който с удар от близка дистанция матира Хауърд и на практика почти уби интригата в тази среща.

Няколко минути по-късно Андрю Каръл можеше да направи преднината на своя отбор класическа. Ударът му обаче мина встрани вратата на Тим Хауърд.

В 57-ата минута Мартин Кели също бе много близо до гол, но не успя да засече едно хубаво центриране в наказателното поле. Гостите опитаха да направят нещо и да върнат поне едно попадение след 1-2 хубави атаки, но не сполучиха.

В 70-ата минута Стиви Джи отлично навлезе в наказателното поле на гостите, като бе намерен от Луис Суарес, но не успя да отправи удар.

Няколко минути по-късно и Суарес имаше шанс да се разпише, но ударът му мина встрани вратата.

До края на самия мач срещата се поизнерви, но въпреки това домакините успяха да стигнат до още едно попадение, дело на Стивън Джерард. Халфът се разписа в самия край на мача след фантастична атака на неговия отбор. Той отправи удар от близка дистанция и не сгреши, за да оформи крайното 3:0.

ЛИВЪРПУЛ - ЕВЕРТЪН 3:0

1:0 Джерард 34'

2:0 Джерард 50'

3:0 Джерард 93'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Шкъртел, Енрике, Кели, Даунинг, Джерард, Спеъринг, Хендерсън (72 - Каут), Суарес, Каръл

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Джагиелка, Бейнс, Дистен, Хибърт, Пиенаар, Коулман (62 - Дренте), Фелаини, Родуел, Аничебе (62 - Йелавич), Стракуалурси (62 - Озмън)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар