неделя, 4 март 2012 г.

"Челси" уволни мениджъра Андре Вилаш-Боаш

Португалецът Андре Вилаш-Боаш беше уволнен от мениджърския пост в "Челси" по-малко от 24 часа след загубата с 0:1 от "Уест бромич".

В становище на клуба се казва: "Андре Вилаш-Боаш се раздели с "Челси" днес. Бордът иска да отчете нашата благодарност за неговата работа и да изрази разочарованието си, че отношенията ни приключиха толкова рано".

"За съжаление резултатите и представянето на отбора не бяха достатъчно добри и не показват сигнали на подобрение в ключов момент от сезона", се казва още в становището.

"Клубът продължава да играе в заключителната фаза на Шампионската лига и ФА къп, а също така ще се опита да спечели четвъртото място във Висшата лига. Искаме да останем конкурентни на възможно най-много фронтове", твърдят от клуба.

До края на сезона сините ще се водят от досегашния помощник-треньор Роберто ди Матео.

Промяната в "Челси" дойде в резултат на изоставането с три точки от "Арсенал" в битката за четвъртата позиция в първенството, която дава право на участие в Шампионската лига и следващата година. Тимът взе едва три победи в последните 12 мача от Висшата лига.

Доскоро 34-годишният Вилаш-Боаш твърдеше, че има подкрепата на собственика Роман Абрамович, но след последните неубедителни резултати тази увереност се изпари.

Португалецът беше привлече в "Челси" преди осем месеца, а Абрамович плати 15 милиона евро, за да го откупи от договора му с "Порто".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар