понеделник, 1 август 2011 г.

Бътън спечели хаотичното Гран При на Унгария

Дженсън Бътън спечели изключително хаотичното състезание за Гран При на Унгария, което бе тотално объркано заради две леки превалявания на дъжд.

Пилотът на Макларън успя да излезе с най-правилния избор на стратегия в променливите обстоятелства и спечели втора победа през сезона.

Втори остана лидерът във временното класиране Себастиян Фетел, който подобно на Бътън не направи грешка в стратегията. Фернандо Алонсо завърши на трето място.

На другия полюс бе победителят от миналото състезание Люис Хамилтън, който водеше през голямата част на състезанието, но накрая сгреши в избора на гуми и остана едва 4-ти.

На старта Себастиян Фетел запази първата си позиция, докато зад него двата Хамилтън и Бътън влязоха в доста остра битка за второто място и дори леко се докоснаха.

Двете Ферарита на Алонсо и Маса не потеглиха добре и това позволи на двата Мерцедеса да ги изпреварят и съответно Нико Росберг бе 4-ти, а Михаел Шумахер 5-ти. Марк Уебър пък бе загубил две позиции и бе едва осми.

Фернандо Алонсо обаче бе очевидно по-бърз от Шумахер и във втората обиколка го изпревари. Малко по-късно той изпревари и Росберг.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар