вторник, 5 април 2011 г.

ЦСКА първи се класира за 1/2-финалите за Купата на България

ЦСКА стана първия полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол, след като спечели с 2:0 срещу "Черно море" в София.

Спас Делев потвърди добрата си форма, като откри резулатата в 34-ата минута, а бразилският полузащитник Маркиньос офоми крайния резултат през второто полувреме. Така с успеха си червените си върнаха за поражението от варненци за първенството преди две седмици.

ЦСКА започна двубоя много по-активно, докато варненци се опитваха да не допуснат гол в първите минути на мача. Въпреки че хората на Милен Радуканов не успяха да пречупят съперника си в началото, те продължиха натиска си и в 34-ата минута това даде резултат.

Спас Делев беше изведен от Тодор Янчев и успя да прокара топката между трима защитници на гостите.

До края на полувремето домакините създадоха няколко опасни удара от фаул, но така и не успя да стигне до второ попадение. Делев отново беше най-активния в предни позиции, а защитата почти не допускаше положения пред вратата си.

"Причината за слабата ни игра е прекалено големия страх, с който играхме днес. Наистина целат ни беше да не допуснем ранно попадение, но според мен подходихме с необясним страх", заяви капитанът на варненци Георги Илиев.

През второто полувреме ЦСКА продължи да играе активно в търсене на гола на успокоението. Бързата игра с изненадващи ходове принуди в 60-ата минута Александър Александров да играе опасно за втори жълт картон и "Черно море" остана с човек повече.

Това още повече улесни задачата на столичани. Три минути по-късно след изпълнението на корнер Костадин Стоянов уцели гредата. А сле доще четири мунити Спас Делев изведе Маркиньос сам срещу отличния в този мач вратар на гостите Илко Пиргов. Бразилецът стреля под плонжа на вратаря и реализира за 2:0.

До края на мача темпото спадна, ЦСКА заложи на по-продължителното разиграване и на сигурността в действията. Така без много напрежение стигна до крайния успех.

"Паднахме без бой, бяхме прекалено респектирани. Отрази ни се и отсъствието на наказания Тянко Дяков. ЦСКА спечели напълно заслужено", каза наставникът на гостите Стефан Генов.

Останалите четвъртфинални мачове са утре.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар