вторник, 12 април 2011 г.

Бекенбауер: Матеус е отличен треньор, би паснал на Байерн

Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер счита, че Лотар Матеус би паснал много добре на кормилото на баварския гранд.

Днес Кайзера изчетка селекционера на националния отбор на България в предаване на телевизия "Скай".

"Лотар е човек, на когото можеш да се довериш на 100%. Той може да поведе отбора, стига да има на своя страна подкрепата на президента Хьонес и на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге", каза двукратният носител на Златната топка, който е печелил световното първенство по футбол като капитан и като треньор.

"Според мен Лотар Матеус е един отличен наставник", допълни Бекенбауер, който бе в основата на привличането на друг бивш футболист на баварците за наставник на тима - Юрген Клинсман.

"Клинси" застана на кормилото на четирикратния европейски клубен шампион през лятото на 2008 година, но дори не успя да довърши сезона, след като бе изритан и заменен временно с Юп Хайнкес, който поема Байерн за трети път в кариерата си от лятото на тази година.

Мнението на Бекенбауер със сигурност ще поведе редица дискусии в Германия, имайки предвид, че думата на Кайзера се слуша и често е решаваща при вземането на важни решения, касаещи Байерн Мюнхен и Бундестима.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар