понеделник, 11 април 2011 г.

"Милан" взе ключова победа над "Фиорентина"

"Милан" спечели много важен мач - гостуването на "Фиорентина" с 2:1, като по този начин си върна преднината от три точки на върха в класирането на Серия А. Малко по-рано "Наполи" би с 2:0 "Болоня" и за няколко часа се изравни на върха с "нерадзурите", като ги постави под максимално напрежение.

Головете на Кларънс Зеедорф и Алешандре Пато преди почивката гарантираха на "Милан", че държи съдбата в ръцете си преди Хуан Варгас да намали към края на срещата.

Шест мача преди края хората на Масимилиано Алегри е една стъпка по-близо до първата си титла от 2004 г. Лошата новина е, че завърналият се след наказание от два мача Златан Ибрахимович беше изгонен в 87-ата минута и пак ще бъде наказан.

"Милан" контролираше нещата в началото на мача. Артур Боруц спаси опасен удар на Зеедорф, но опитният холандец не сбърка в осмата минута. Ибрахимович се опита да играе самостоятелно, но защитник на домакините полуизчисти топката към Пато, който с глава прати към свободния Зеедорф и той с волле опъна мрежата.

Четири минути преди почивката "Милан" удари виолетовите с контраатака. Ибрахимович пусна към Кевин-Принс Боатенг, който центрира отдясно към Пато и бразилецът имаше сравнително лесна задача да завърши за 2:0.

Нещата за тима от Флоренция можеше да бъдат и по-лоши, ако Ибрахимович не беше шутирал встрани от вратата на Боруц. Все пак 11 минути преди края изстрела на Варга от 25 метра рикушира в резервата Дженаро Гатузо и излъга Кристиан Абиати.

По-рано днес "Наполи" стигна до победата срещу "Болоня" с голове преди почивката, отбелязани от Джузепе Маскара (30) и Марек Хамшик от дузпа в 45-ата минута.

Валери Божинов влезе като резерва за "Парма" при загубата от "Лацио" с 0:2 в Рим. Българският нападател се появи на терена в 79-ата минута на мястото на Валиани. В 85-ата минута Божинов можеше да върне "Парма" в мача, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините Муслера.

Андерсон Ернанеш и Серджо Флокари вкараха головете за "Лацио", а с тази победа "орлите" изместиха "Удинезе" от четвъртото място в класирането, даващо право на участие в Шампионска лига.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар