неделя, 17 април 2011 г.

Левски остана в борбата за титлата

Левски победи Черно море с 1:0 в мач от 22-ия кръг на "А" група, игран на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.
Единственото попадение в двубоя бе дело на бранителя Иво Иванов, който изстреля страховит шут в 57-та минута, с който донесе трите точки за отбора от "Герена".
След победата "сините" събраха 48 точки и изостават на 8 пункта от лидера Литекс, като в същото време Левски възстанови аванса си от 6 точки пред третия ЦСКА.
Черно море остава шести с 36 точки, колкото имат Локо Пловдив и Берое.

В самото начало на срещата домакините започнаха много силно и Гаджев бе най-деен от всички на терена. В рамките на минута той пусна два скрити паса към Исмаил Иса и Сашо Александров, като и двамата футболисти на "сините" не разгадаха замисъла на Гаджев и изгубиха топката.
Георги Илиев отправи първия удар за гостите след около десетина минути игра, след което инициативата премина на страната на Левски, като Мюлдер се изяви на два пъти, когато реши да подава, вместо да шутира, след което атаките на отбора от "Герена" се притъпяваха.
След двайсетина минути игра Тасевски падна в наказателното поле на гостите, но съдията не отсъди нарушение. Малко по-късно Илко Пиргов бе сменен заради травма.
По-късно Йовов отправи удар с глава от точката на дузпата след пас на Видович, но влезлият като резерва Денчев улови без особени проблеми.
В 39-тата минута се стигна до уникален пропуск, когато бърза контраатака на "моряците" можеше да завърши с гол. Адемар и Дончо Атанасов останаха срещу един бранител в синя фланелка, след което бразилецът пусна към Атанасов, който стреля слабо с левия крак, останал сам срещу вратаря на домакините Пламен Илиев.
В следващата атака Камазола изчисти в последния момент пред Кривия в пеналта на гостите, но защитникът на Черно море можеше да си отбележи фрапантен автогол. Все пак кълбото излезе в корнер, за успокоение на феновете на "зелено-белите".
В заключителните минути на първата част отново Черно море можеше да открие резултата, когато топката бе изсипана в наказателното поле на Левски, но всички играчи се разминаха с нея и тя излезе в аут.
Като цяло Левски бе по-активният отбор, но Черно море показа изключителна тактическа грамотност и добра постройка на игра, а контраатаките на "моряците" през първото полувреме бяха впечатляващи.
В началото на втората част Левски се хвърли да търси гол. Първо Йовов центрира прострелно от корнер, топката попадна у Грийн, който шутира високо над напречната греда.
След това самият Йовов получи пас, измъкна се от защитник на гостите и останал сам срещу вратаря се забави, след което топката бе избита от бранител на Черно море.
В следващата атака Даниел Младенов също остана сам срещу Денчев, но си поведе силно и забрави топката, след което кълбото бе изчистено от защитата на "моряците".
Натискът на Левски не закъсня, когато в 57-та минута защитникът на тима Иво Иванов отправи силен шут с левия крак от ждроб и така "сините" логично поведоха с 1:0, след усилията им да стигнат до така необходимия за тях гол.
Малко по-късно Адемар можеше да изравни, правейки невероятен пропуск в наказателното поле на отбора от "Герена". Бранителят на "моряците" не успя да засече добре подаване на свой съотборник и опасността пред Пламен Илиев премина.
Двайсетина минути преди края отново Адемар не засече добре подаване на свой съотборник и пропусна отличен шанс да изравни. След това шут на Камазола мина встрани от вратата на Пламен Илиев.
В 82-та минута Христо Йовов отправи страховит удар от дистанция и топката срещна напречната греда на вратата на Черно море.
Минута по-късно Марко Тиаго изпревари Пламен Илиев при борба за топката и играчът на "моряците" можеше да изравни, но кълбото излезе на сантиметри в аут.
До края не се откри чисто голово положение пред двата отбора и домакините взеха много важна победа, която ги остави в битката за титлата в родния шампионат.

Левски - Черно море  1:0
1:0 Иванов 57'

Левски:  П. Илиев, Милиев, Мюлдер, Иванов, Видович (Димов - 61'), Грийн, Гаджев, Ал. Александров - Кривия (Горанов - 75'), Тасевски (Младенов - 46'), Йовов, Иса
Черно море:  Пиргов (Денчев - 24'), Адемар, Камазола, Дяков, Ал. Александров, Атанасов, Тиаго, Г. Илиев, С. Александров, Ратников (Николов - 61'), Петков

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар