четвъртък, 14 април 2011 г.

Блестящ Раул матира Интер отново, класира Шалке напред

Блестящ Раул матира Интер отново, класира Шалке напред
Шалке очаквано се класира на полуфинал в Шампионската лига след втора победа срещу Интер, този път "само" с 2:1 в реванша. В герой за възпитаниците на Ралф Рагник се превърна Раул, който първо откри резултата, а после асистира за второто попадение на Хьоведес.


Така с общ резултат 7:3 "кралскосините" се класираха на такъв етап от турнира на богатите за пръв път в своята история.

В следващия кръг Шалке ще играе с Манчестър Юнайтед, като първият мач е в Гелзенкирхен на 26 април, а на 3 май е реваншът на "Олд Трафорд".

Гостите от Милано започнаха по-активно и още в 5-ата минута Уесли Снайдер пробва рефлексите на Мануел Нойер, но вратарят улови сигурно. Последваха два нови удара към вратата на домакините - дело на Тиаго Мота с глава и отново на Снайдер, а германците отговориха с изстрел на Раул с глава в 16-ата минута.

Късмета си изпробва и Юто Нагатомо. Японецът реши да изненада Нойер отдалеч през куп от играчи, но топката мина над вратата.

В 36-ата минута дойде и най-сериозното положение за Интер през първото полувреме - Деян Станкович открадна топката пред наказателното поле на Шалке, моментално шутира в горния ляв ъгъл, но Нойер се разтегна и изби с една ръка в корнер.

И именно когато голът във вратата на домакините висеше вече на косъм, Шалке нанесе своя удар - Хурадо изведе отлично Раул, испанецът преодоля майсторски излезлия да го пресрещне Жулио Сезар и на празна врата откри - 1:0 за Шалке.

Веднага след почивката обаче Интер успя да отговори подобаващо - Лусио засече с глава центриране от корнер отдясно, топката попадна у Тиаго Мота, който със странен удар прокара кълбото между двама съперници, Нойер не очакваше топката и през ръцете му тя се озова в мрежата - 1:1.

Попадението окрили гостите и те започнаха да търсят второ попадение в немската врата. Вместо това 59-ата минута публиката на "Фелтинс Арена" отново бе на крака, след като Хьоведес отбеляза втори гол за Шалке. Попадението обаче бе отменено заради съмнителна засада на защитника.

Две минути по-късно пък Ето'о можеше да направи 2:1 за Интер след отлично центриране на Снайдер отдясно, но ударът му с глава мина на метър над напречната греда.

Пападопулос пропусна ново изгодно положение, засичайки с глава центриране от корнер отдясно, а Нойер трябваше да се намесва решително в следващата атака след добро подаване на на Нагатомо отляво.

В 79-ата минута "нерадзурите" поискаха дузпа за игра с ръка на Сарпай, но реферът Дамир Скомина подмина с мълчание. Треньорът на гостите Леонардо пък пусна в игра Коутиньо на мястото на Уесли Снайдер. Бразилецът явно се примири, че преднината на Шалке е недостижима и реши да даде преднина на холандеца.

Само минута по-късно опасенията му се оправдаха и Шалке поведе отново - Хьоведес бе изведен от Раул зад гърба на защитата на Интер и с безпощаден удар по тревата матира Жулио Сезар за втори път - 2:1 за Шалке.

До края на мача гостите така и не успяха да стигнат до реално голово положение и логично си тръгнаха огорчени за Милано.

Шалке - Интер 2:1
1:0 Раул (45)
1:1 Тиаго Мота (50)
2:1 Хьоведес (81)

Шалке: Нойер, Метцелдер, Сарпай, Учида, Хьоведес, Пападопулос, Баумйохан (73-Дракслер), Хурадо (86-Шмиц), Матип, Раул, Еду (77-Харистеас)
Интер: Жулио Сезар, Лусио, Санети, Майкон, Нагатомо, Ранокия, Снайдер (80-Коутиньо), Станкович (46-Пандев), Тиаго Мота, Ето'о, Милито

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар