четвъртък, 14 април 2011 г.

Държавата даде „Българска армия“ на ЦСКА

Държавата даде „Българска армия“ на ЦСКА
Правителството на Бойко Борисов реши да даде "Българска армия" и "Панчарево" на ЦСКА за срок от 20 години. Така вече обектите ще могат да бъдат ползвани от армейците под формата на концесия, а "червените" се задължават да инвестират в тях. Новината бе съобщена от пресслужбата на кабинета.
Условие за изпълнение на правителственото решение е ПФК ЦСКА да погаси публичните си финансови задължения към държавата и общината.
Едва тогава министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков трябва да проведе процедурата по чл. 50б от Закона за физическото възпитание и спорта, която позволява спортни имоти и съоръжения – държавна и общинска собственост, да бъдат предоставяни за ползване на спортни клубове и организации.
Предвижа се също дължимото от футболния клуб парично задължение, останало непогасено след извършване на прихващане на взаимните парични задължения с Министерството на физическото възпитание и спорта, да бъде целево използвано за трайни подобрения в предоставените за ползване имоти.
Лично премиерът на страната Бойко Борисов е ходатайствал това да се случи. Припомняме ви, че спряганият за нов спортен директор в ЦСКА - Георги Илиев-Майкъла преди време разкри, че именно министър-председателя е обещал да помогне на клуба да получи базите, за да може "Титан" да осъществят проектите си.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар