сряда, 13 април 2011 г.

Юнайтед би Челси и е на 1/2-финал в Шампионската лига

Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига
Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига, след като надделя на реванша над Челси с 2:1 и с общ резултат от двата мача 3:1 елиминира лондончани.


Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой на "Олд Трафорд", който бе от 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир.

Домакините стигнаха до успеха в срещата след попадения на Хавиер Ернандес и Парк, които паднаха в 43-ата и 77-ата минути. За гостите голът бе дело на Дидие Дрогба в 77-ата минута - той стана факт секунди преди попадението на Парк.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов остана на резервната скамейка, а вместо него в нападение сър Алекс бе заложил на Руни и Чичарито.

Гостите от Лондон не направиха никак лош мач и на моменти владееха инициативата в срещата, но слабостта на тима в офанзивен план попречи на отбора на Карло Анчелоти да реализира положенията си и да стигне до по-добър резултат.

Фернандо Торес направи поредния си слаб мач за клуба и логично бе заменен на почивката. В 70-ата минута пък Рамиреш буквално закопа своя отбор, след като си издейства втори жълт и червен картон.

За място на финала "Червените дяволи" ще спорят с победителя от двойката между Интер и Шалке 04, като най-вероятно техен противник ще бъде немският тим.


В първите една-две минути гостите от Лондон владееха повече топката и се опитаха да наложат натиск над своя опонент.


В 4-ата минута домакините имаха добър шанс да създадат нещо опасно през вратата на Петър Чех, но опитите им не сполучиха.

Парк отне топката на Джон Тери в близост до центъра на терена и изведе нахлулия по крилото Уейн Руни, който се опита да намери свой съотборник в наказателното поле на "Сините", но никой не успя да стигне до топката и тя излезе в аут.

Домакините постепенно овладяха инициативата в срещата и в 7-ата минута Нани се опита да изненада стража на Челси с директен удар от фаул, но изпълнението на португалеца бе твърде леко и чешкият страж безпроблемно улови топката.

Само две минути по-късно опасността се пренесе пред вратата на Юнайтед. Рамиреш проби през цялата отбрана на "Червените дяволи" и бе близо до това да реализира, но Ван дер Сар успя да се изпречи на пътя му и да улови топката.

Темпото на игра през първите минути бе наистина доста високо, а двата отбора всячески се опитваха да създават опасни атаки.

В 10-ата минута южнокорейската звезда на Юнайтед Парк направи много хубав пробив и навлезе в наказателното поле на лондончани, след което се опита да намери с пета свой съотборник на точката за изпълнение на дузпата, но нямаше кой да засече паса му.

Две минути по-късно удар с глава на Никола Анелка мина на около метър от страничната греда на Ван дер Сар, а това със сигурност бе най-опасното положение на лондончани от началото на мача.

В 15-ата минута гостите имаха още един прекрасен шанс да реализират. Фернандо Торес успя да овладее центриране на Ашли Коул и пусна към Анелка, който бе на дъгата, но ударът на последния мина встрани вратата на Ван дер Сар.

Добрата игра на гостите продължи и в 16-ата минута Лампард пропусна също много добро положение.

В ситуацията той бе намерен от Малуда на точката за изпълнение на дузпата и можеше безпроблемно да реализира, но ударът му бе спасен от Едвин ван дер Сар.

В следващите минути постепенно играта се поизравни, гостите обаче бяха отборът, който започна срещата с по-опасни положения.

В 22-ата минута Торес си спря топката на гърди в наказателното поле и стреля към вратата на Ван дер Сар, но изпълнението му бе твърде леко.

След неговия удар топката стигна до краката на Анелка, който отправи тежък удар от дистанция и регистрира поредното опасно положение от началото на мача.

В 27-ата минута Чичарито взриви трибуните на "Олд Трафорд", след като засече с глава прекрасно центриране на Уейн Руни и реализира. Оказа се обаче, че в ситуацията има засада и реферът не зачете попадението на мексиканеца.

Три минути по-късно след грешка в отбраната на Юнайтед топката попадна в Анелка и той излизаше сам срещу Ван дер Сар. Стражът обаче му влезе в краката и изчисти кълбото.

До 37-ата минута срещата като цяло бе равностойна, макар че гостите от Лондон имаха доста повече удари към посока вратата на противника.

Минута по-късно пред вратата на Чех се създаде суматоха, но никой не успя да се възползва от нея и топката бе избита в предни позиции.

Домакините натиснаха своя противник до края на полувремето. Нани опита удар от дъгата в 42-ата минута, но изпълнението му бе слабо и неточно.

Този натиск даде резултат и в 43-ата минута Юнайтед излезе напред с гол преднина.

Райън Гигс получи извеждащо подаване от Джон О'Шей, след което проби в наказателното поле и намери непокрития Чичарито, който бе на малкия пеналт.

Мексиканецът от своя страна само отклони топката във вратата на Чех и даде преднина на своите.

До края на полувремето не се стигна до нови попадения и резултатът се запази.

Meниджърът на гостите Карло Анчелоти направи рокада на почивката и извади от игра разочароващо слабия Фернандо Торес, а на неговото място се появи Дидие Дрогба.

Второто полувреме също започна с много високо темпо на игра, както първото.

Домакините създадоха една-две опасни атаки в първите минути от него, но не стигнаха до нещо кой знае колко опасно.

Челси обаче също отговори подобаващо на натиска на Юнайтед и в 52-ата минута Франк Лампард опита мерника си от далече, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.

Две минути по-късно Малуда отправи силен удар от воле. Топката обаче отново не попадна в очертанията на вратата на "Червените дяволи".

Домакините наложиха силен натиск над своя противник и заиграха доста добре.

Въпреки това обаче не успяха да стигнат до чисто положение пред вратата на Чех.

В същото време обаче Дидие Дрогба бе близо до гола в 57-ата минута, когато негов удар от 12-13 метра мина само на сантиметри от вратата на Ван дер Сар.

Две минути по-късно Ашли Коул спаси отбора си от втори гол, след като изпревари Чичарито за едно центриране на Руни и попречи на мексиканеца да засече топката с глава във вратата на Чех.

В 60-ата минута пред Челси се отвори чудесна възможност за гол.

Удар на Дрогба от фаул, който бе на 29 метра от вратата на Ван дер Сар, бе отразен с мъка от холандеца.

В 61-ата минута Анчелоти взе доста интересно решение и извади от игра Никола Анелка, който се представи доста силно, и на неговото място пусна Саломон Калу.

Лондончани наложиха натиск над своя опонент в следващите минути и опитаха да създадат нещо опасно чрез Лампард и Дрогба.

Определено си пролича, че националът на Кот Д'Ивоар, който замени Торес на полувремето, успя да пораздвижи играта на своя тим.

И докато гостите натискаха противника си, в 68-ата минута Нани можеше да удвои резултата, но негов много силен удар бе спасен с много мъка от Чех.

Две минути по-късно Уейн Руни и Райън Гигс успяха да надцакат отбраната на Челси и уелсецът можеше да отбележи, но късметът отново бе с гостите.

В 70-ата минута на практика всичко за Челси свърши, след като Рамиреш бе изгонен от игра. Той получи втори жълт картон за груб фаул срещу Нани и напусна терена.

Седем минути по-късно интригата на "Олд Трафорд" се завърна след страхотен гол на Дидие Дрогба. Нападателят се възползва от неорганизираността в отбраната на Юнайтед и със силен удар от диагонала прониза Ван дер Сар.

Секунди след гола на Дрогба обаче Парк сложи край на мечтите на "Сините". Той получи страхотен извеждащ пас от Райън Гигс, нагласи си топката, и с бомбен удар от близо направи резултата 2:1 в полза на Юнайтед.

В 86-ата минута Франк Лампард бе много близо до гол за Челси. Халфът отправи много силен удар към вратата на домакините и принуди Ван дер Сар да показва за пореден път своята класа.

До края на срещата повече голове не паднаха и в крайна сметка резултатът се запази. Юнайтед е на полуфинал в Шампионската лига!

Не може да не се отбележи като заключение, че Челси не изигра никак лош мач и "Сините" не се предадоха до последно, което им прави чест.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 2:1
[1:0] Ернандес 43'
[1:1] Дрогба 77'
[2:1] Парк 77'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван дер Сар, Фърдинанд, О'Шей, Видич, Евра, Гигс, Парк, Карик, Руни, Ернандес, Нани (74 - Валенсия)
ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Алекс (82 - Ферейра), Коул, Иванович, Лампард, Есиен, Рамиреш, Малуда, Анелка (61 - Калу), Торес (46 - Дрогба)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар