четвъртък, 14 април 2011 г.

Надал започна подобаващо похода си към седмата си титла в Монте Карло


Лидерът в световната ранглиста и шампион от последните шест години Рафаел Надал
Лидерът в световната ранглиста и шампион от последните шест години Рафаел Надал започна с очаквана победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 227 000 евро.
В среща от втория кръг на надпреварата “Ел Торо”, който е поставен под номер 1 в основната схема, не срещна особена съпротива от Ярко Ниеминен и само за 69 минути стигна до крайното 6/2, 6/2.
Това бе 33-та поредна победа за испанеца в Княжеството и шеста поредна срещу финландеца, която му гарантира място на осминафиналите. Там Надал ще се изправи срещу французина Ришар Гаске.
В днешния си дебют за годината на землена настилка Рафа демонстрира познатия си безкомпромисен стил, тотална доминация на корта и перфектно предвижване. С това той напълно оправда определението на мнозина специалисти за супер фаворит за седма поредна титла от надпреварата.
Почти аналогична бе победата и на самия Гаске, който по-рано днес даде само три гейма на Гийермо Гарсия-Лопес – 6/2, 6/1. Срещу “Краля на клея” обаче французинът не пази добри спомени, тъй като е загубил и седемте официални сблъсъка помежду им до момента.
Ето и останалите резултати:
II кръг:
Ришар Гаске66
Г. Гарсия-Лопес21
Жил Симон66
Алберт Монтанес34
Марин Чилич5
Пере Риба2 R
Фредерико Жил76
Флориан Майер51


Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар