петък, 29 април 2011 г.

Фалкао унищожи Виляреал и почти класира Порто на финал в Лига Европа

Порто успя да постигне изключително важна победа с 5:1 над Виляреал на собствения си "Драгао" в 1/2-финален сблъсък от Лига Европа.

"Драконите" направиха много силно второ полувреме и тотално смачкаха своя противник.

На почивката Порто губеше с 0:1, след като гостите поведоха с гол на Кани в едноминутното продължение на първото полувреме.

През втората част обаче домакините успяха да "унижощят" своя противник и стигнаха до голове на Фалкао (49, 67, 75 и 90-ата минути) и Фреди Гуарин в 61-ата минута.

В крайна сметка двубоят завърши с победа за домакините с 5:1 и на практика Порто е първият почти сигурен финалист в турнира Лига Европа.





Двубоят определено започна по-добре за домакините от Порто, които тотално притиснаха своя съперник през първите минути.


"Драконите" създадоха няколко много опасни атаки в началото на срещата и имаха възможност да реализират, но не успяха да стигнат до 100-процентово чисто голово положение.

Няколко минути бяха нужни на гостите от Испания да се съвземат и да застрашат вратата на отбора на Андре Вияш-Бояш.

"Жълтата подводница" създаде първото по-опасно положение в срещата в 7-ата минута, когато Нилмар нахлу по десния фланг и остана сам срещу Елтон, но бразилският страж на домакините се намеси перфектно след удара му.

Постепенно домакините отново се окопитиха и в 14-ата минута Марсело Мусакио трябваше да пресича хубав пас към Радамел Фалкао, който се намираше в пеналтерията на гостите и се канеше да отбележи.

Гостите обаче не се стреснаха от натиска на своя противник и в 26-ата минута испанският тим изпусна нова страхотна голова възможност.

Джузепе Роси успя да преодолее стража на гостите Елтон, след което реши да промуши топката в празната врата, но в последния момент Роландо успя да изчисти кълбото с ефектен шпагат.

В следващите минути темпото на игра продължи да бъде много високо. И докато всички очакваха, че първата част ще завърши при нулево равенство, Кани успя да реализира в 45-ата минута.

Той успя да засече с глава от малък ъгъл перфектно центриране на Нилмар и по този начин матира стража на домакините Елтон.

Второто полувреме започна с отлична възможност за Виляреал.

В 47-ата минута Санти Касорла излизаше сам срещу стража на домакините след хубав пробив по крилото, но предпочете да търси свой съотборник пред малкия пеналт, вместо да стреля, и решението му бе разгадано.

В 48-ата минута пък домакините получиха шанс да изпълнят дузпа за нарушение на Диего Лопес срещу Радамел Фалкао. Наказателният удар бе реализиран от колумбиеца, който възстанови равенството в срещата.

Добрата игра на домакините продължи и в 61-ата инута Порто успя да направи обрата в мача пълен след гол на Фреди Гуарин.

Колумбиецът стреля от малък ъгъл, но топката първоначално не влезе във вратата на гостите.

При добавката обаче той не остави шансове на Диего Лопес и направи резултата 2:1 в полза на своя тим.

Само две минути по-късно Порто можеше да стигне до още едно попадение, но Фалкао не успя да засече пас на свой съотборник в малкия пеналт.

В 67-ата минута все пак Фалкао успя да направи резултата 3:1 в полза на Порто.

Той се възползва от прекрасно подаване на Хълк в малкото наказателно поле и реализира без проблеми на опразнената врата.

Натискът на домакините продължи и в 75-ата минута Фалкао оформи своя хеттрик, след като вкара красив гол с летящ плонж.

В 90-ата минута Фалкао вкара четвъртия си гол в срещата, след като засече центриране от корнер с глава и прати топката в далечния ъгъл на Диего Лопес. До края на срещата не се стигна до нови попълнения и резултатът се запази.

ПОРТО - ВИЛЯРЕАЛ 5:1
[0:1] Кани 45'
[1:1] Фалкао 49' дузпа
[2:1] Гуарин 61'
[3:1] Фалкао 67'
[4:1] Фалкао 75
[5:1] Фалкао 90'

ПОРТО: Елтон, Сапунару, Роландо, Отаменди, Родригес (72 - Варела), Моутиньо, Перейра, Гуарин, Фернандо, Фалкао, Хълк
ВИЛЯРЕАЛ: Лопес, Марчена, Мусакио, Катала, Марио, Кани (71 - Матиля) , Касорла, Валеро (66 - Мурабак), Бруно, Роси, Нилмар (72 - Руген)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар