събота, 9 април 2011 г.

Бербатов блесна, Юнайтед с нова стъпка към титлата

Манчестър Юнайтед направи поредната си важна крачка към титлата във Висшата лига.

"Червените дяволи" постигнаха много важна домакинска победа с 2:0 над Фулъм в двубой от 32-ия кръг на шампионата.

Българският нападател на тима Димитър Бербатов излезе като титуляр в срещата за пръв път от 6-и март и успя да открие резултата в 12-ата минута, макар че попадението му бе от засада.

30-годишният стрелец се представи на доста добро ниво, особено през първото полувреме, и допринесе за успеха на своите. Той получи шанс за изява до голяма степен, благодарение на наказанието от два мача, което отнесе Уейн Руни.

В 31-ата минута Луис Антонио Валенсия удвои преднината на Юнайтед и оформи крайния резултат в мача.

Изразилият недоволството си от статута си на резерва Томас Кушчак също бе титуляр в срещата, а на пейката остана Едвин ван дер Сар.

Благодарение на победата Юнайтед вече има на върха 69 точки, с 10 повече пред втория в таблицата Арсенал.




Двубоят започна с прекрасна възможност за Фулъм. Гаел Какута отправи силен удар от 25 метра, но Томас Кушчак се справи блестящо и успя да улови топката.


Домакините обаче отговориха на предизвикателството и в 5-ата минута Луиш Нани отправи тежък удар от дистанция. 

Топката обаче рикошира в тялото на противников футболист и излезе в ъглов удар.

В 7-ата минута Какута отново имаше шанс да даде преднина на "Котиджърс", но и този път ударът му бе спасен от Кушчак.

По-добрата игра на гостите продължи и минута по-късно удар на Боби Замора мина само на сантиметри над напречната греда.

В 12-ата минута Димитър Бербатов успя да изведе своите напред в резултата и това стана в ключов момент.

Българският нападател получи хубав къс пас от Луиш Нани и с удар от близо матира стража на гостите, въпреки че на видеоповторението се видя, че 30-годишният футболист е зад защитата на гостите при подаването на португалеца и се намира в положение на засада.

Само две минути по-късно бившият ас на Тотнъм имаше възможност да вкара и второ попадение, но не успя да се възползва от грешката на Хюз.

В минутите след гола на Бербатов домакините наложиха тотална преса над лондонския си противник.

В 19-ата минута Димитър Бербатов буквално се подигра на Браде Хангеланд, демонстрирайки голямата си класа срещу него, след което подаде в центъра на наказателното поле на Андерсон, но ударът на бразилеца бе неточен, въпреки че той бе на много добра позиция да се разпише.

Шест минути по-късно Валенсия направи брилянтен пробив по крилото и стреля от дистанция, но ударът му рикошира в тялото на бранител на лондончани.

Натискът на Юнайтед продължи и в 27-ата минута Нани опита с пета да върне топката на Бербатов, но пасът му бе пресечен. 

Ако топката бе стигнала до опитния футболист, тогава със сигурност той щеше да реализира, тъй като бе на метър от вратата на противника.

Бившият капитан на България опита да вкара елегантен гол след удар с гръб към вратата в 30-ата минута, но замисълът му не се получи.

Минута по-късно домакините удвоиха преднината си. Нани направи фамозен пробив по крилото и излъга набралия скорост срещу него Шварцер, след което центрира към Валенсия, а последният отклони топката с глава във вратата на гостите.

В последните секунди от първата част Валенсия проби и се опита да намери свой съотборник в малкия пеналт, но Хюз изчисти кълбото.

В крайна сметка резултатът 2:0 се запази и двата тима излязоха в почивка.

Второто полувреме започна с изключително добро положение за Юнайтед.

Андерсон отправи много силен удар от 20-ина метра, но Шварцер се намеси фантастично и спаси вратата си от чист гол.

Юнайтед продължи да натиска своя противник. В 55-ата минута Валенсия центрира към Бербатов, но ударът на българина мина встрани вратата на Шварцер.

Гостите обаче показаха, че не са се отказали да гонят положителен резултат.

В 60-ата минута Клинт Демпси отправи два мощни удара, но и в двата случая се получиха рикошети и топката не влезе във вратата на Кушчак.

Три минути по-късно Ейдур Гудйонсен бе много близо до попадение. Ударът му обаче бе избит със сетни сили от стража на домакините.

В 65-ата минута Дарън Гибсън изпробва своя специалитет - удар от дистанция, но Марк Шварцер улови топката и попречи на ирландеца да реализира.

През второто полувреме играта на домакините не бе толкова добра, колкото през първото, и футболистите на Юнайтед позволиха на съперника да създаде няколко опасни положения.

В 72-ата минута Боби Замора бе близо до гола, след като стреля директно от фаул на около 20 метра от вратата на Кушчак, но топката мина само на сантиметри от горната греда.

Три минути по-късно Крис Беърд също можеше да отбележи. Той намери топката в наказателното поле и с прекрасен удар от малък ъгъл застраши вратата на Кушчак.

В 81-ата минута Бербатов отправи силен удар от няколко метра, но Шварцер спаси вратата си и не позволи на българина да вкара втория си гол в срещата.

До края на срещата нямаше кой знае колко опасни положения и резултатът се запази.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ФУЛЪМ 2:0
[1:0] Бербатов 12'
[2:0] Валенсия 31'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Кушчак, О'Шей, Смолинг, Видич, Евра, Гибсън, Скоулс, Андерсон (76 - Фабио), Валенсия (72 - Оуен), Бербатов, Нани (86 - Карик)

ФУЛЪМ: Шварцер, Беърд, Хюз, Хангеланд, Салсидо, Какута, Мърфи (82 - Грийнинг), Етуху (67 - Гера), Демпси, Дембеле (56 - Гудйонсен), Замора

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар