сряда, 6 април 2011 г.

Литекс изхвърли Левски от купата на България

Литекс изхвърли Левски в четвъртфинален мач от турнира за купата на България. Двата тима завършиха наравно 1:1 след 120 минути игра, след което домакините постигнаха победа с 4:2 при дузпите.
Двата отбора не успяха да се победят в редовното време, като първо Том откри за ловчанлии от дузпа, свирена в 34-тата минута за нарушение на Иво Иванов срещу Диуф. После Иса изравни за Левски десетина минути преди края, когато скочи заедно с Гара Дембеле, след пас на "грешника" Иво Иванов.
При дузпите Дока и Сашо Александров сбъркаха последователно при общ резултат 2:2, след което грешката на Иса се оказа фатална за "сините" и Петър Занев окончателно закла Левски с гол за 4:2 при 11-метровите изпълнения и 5:3 в общия резултат.
Така Литекс отива на полуфиналите в турнира, където вече се класираха ЦСКА и Пирин.
Играчите на Левски могат да бъдат доволни от представянето си, с оглед на силната си игра по време на целия мач, в който датския съдия реагираше напълно неадекватно както в полза, така и в ущърб на "сините".

За всеобща изненада в началото на четвъртфиналния мач между първия и втория в класирането на "А" група липсваше традиционният домакински натиск от страна на Литекс. Левски започна много по-активно двубоя и търсеше вратата на домакините при всяка възможност.
В първите минути Гара Дембеле напредна, излъга трима защитници на домакините, но останал сам срещу вратаря на ловчанлии головата машина на "сините" от есента не успя да преодолее вратаря на домакините Винисиус.
Четвърт час след началото на двубоя отново Гара Дембеле продължи да тормози отбраната на Литекс, но шутът на "черната перла" от "Герена" отново бе отразен с вещина от Винисиус.
После пак Дембеле надбяга бранителите на "оранжевите", но не си пое добре и топката му избяга, с което се изпари и възможността за гол.
Малко след половин час от началото на срещата датският рефер Ларс Кристоферсен стана за смях, след като отсъди изключително спорна дузпа в полза на Литекс, когато защитникът на Левски Иво Иванов докосна леко Папа Диуф в наказателното поле на гостите.
Том се възползва от "датския" подарък и откри резултата, въпреки че стражът на Левски Пламен Илиев хвана ъгъла и дори докосна топката с върха на пръстите си.
Малко след това Дарко Тасевски получи чудесен пас от Видович, но не успя да спре на гърди и опасността премина.
В следващата атака Йеленкович пусна фантастичен пас към Папа Диуф, но тъмнокожият стрелец реши да лъже Пламен Илиев, след което стражът на Левски му измъкна топката от краката и спаси своите от втори гол.
Пет минути след началото на втората част Христо Янев можеше да удвои преднината за своите, но след удара му Пламен Илиев се разтегна и изби акробатично.
Няколко секунди по-късно Сержиньо Грийн нацели напречната греда на Литекс след удар с глава, засичайки подаване от корнер.
В следващите минути Занев бе съборен в наказателното поле на Левски в много по-явно нарушение от това при дузпата от първата част, но реферът замълча.
По-късно Ива Иванов се опита да обезкости Том, влизайки грубо в краката на съперника си без да играе за топката, но съдията отново не свири нарушение, след като преди това "забрави" да вдигне жълт картон на Иванов и при дузпата през първото полувреме.
20 минути преди края на срещата Христо Янев пробва своя шут от дистанция, но Пламен Илиев отново изби по най-добрия начин, като спаси своите, в повторение на страхотната му намеса в началото на второто полувреме.
В 75-та минута Дъстли Мюлдер от състава на Левски копна топката технично, но не уцели вратата, след като вече бе преодолял Винисиус.
В 79-тата минута се случи логичното, когато Исмаил Иса изравни след удар с глава, възползвайки се от подаване с глава на "грешника" Иво Иванов, които отклони топката след подаване от корнер.
Иса и Дембеле скочиха едновременно след подаването на Иванов, след което Иса игра последен с топката и я прати в мрежата на Литекс, за ужас на феновете на домакините.
В 89-тата минута великолепният в този мач Иса пусна пас към Дъстли Мюлдер, който напредна  и опъна мрежата на Винисиус, но от външната страна и топката излезе в аут.
При резултат 1:1 завърши редовното време между двата състава, които влязоха в продълженията на двубоя.
В 98-та минута Мариян Огнянов стреля към вратата на Литекс, но кълбото премина покрай целта, за радост на феновете на "оранжевите".
Двата състава приключиха при резултат 1:1 първото от двете 15-минутни продължения, като прави впечатление изключително грамотната игра на двата състава, които очевидно мислеха за дузпите.
До края на второто продължение не се случи нищо опасно и така се стигна до логично изпълнение на дузпи.
При 1:1 Дока и Сашо Александров пропуснаха за своите. Иса пропусна, а точният изстрел на Петър Занев направи разликата между двата тима. Така Литекс е на полуфинал, а Левски - аут от турнира.
Литекс - Левски  1:1  -  след 120 минути игра
1:0  Том  34'
1:1  Иса  79'
Дузпи:
1:0  - Том
1:1  - Дембеле
1:1  - Дока пропуска, Пламен Илиев улови удара му
1:1  - Сашо Александров нацели гредата, равенството се запазва
2:1  - Джерманович
2:2  - Огнянов
3:2  -  Светльо Тодоров
3:2  - Иса пропуска
4:2  - Петър Занев реализира и класира своя отбор на полуфинал

Литекс: Винисиус, Занев, Николов, Бодуров, Миланов (Руменов - 85'), Йеленкович - к, Берберович, Янев (Джерманович 106'), Том, Дока, Диуф (Тодоров - 53')
Левски: Илиев, Милиев, Минев, Иванов, Мюлдер, Грийн (Огнянов - 77'), Гаджев - к, Видович (Матондо - 59'), Тасевски (Александров - 69'), Иса, Дембеле

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар