четвъртък, 14 април 2011 г.

"Порто" се класира за полуфиналите в Лига Европа с втора голяма победа


"Порто" се класира за полуфиналите в Лига Европа с втора голяма победа
Порто отново се подигра със Спартак Москва в четвъртфиналната фаза на Лига Европа, този път с 5:2 като гост.
Двукратният европейски шампион е първият полуфиналист в турнира, след като размаза своя руски съперник с общ резултат 10:3 от двата мача.
"Драконите" поведоха с гол на Хълк, после в добавеното време на първата част Родригес удвои. Точно след почивката Порто съсече своя съперник, като Гуарин бе точен за 0:3.
Десетина минути след подновяването на играта Дзюба реализира страхотно попадение, с което намали резултата, но секунди по-късно Фалкао вкара четвърти гол за португалците. Минута преди края на редовното време Рубен реализира за 2:5.

Въпреки пасива от цели 4 гола от първата среща, домакините от Спартак започнаха доста активно двубоя, като малко след началото на мача Макгийди се измъкна отдясно и шутира мощно, но вратарят на португалците изби в корнер.
В 28-та минута Хълк изскочи зад гърба на отбраната на руснаците и много прецизно прати топката в мрежата на Спартак, откривайки резултата в двубоя.
Малко по-късно Родригес можеше да удвои, но топката бе избита. След това Моутиньо за гостите и Яковлев за Спартак пропуснаха, а Порто притискаше своя съперник в неговата половина.
Малко преди края на първата част Гуарин имаше чудесна възможност, но не успя да намери целта.
Резултатът от натиска на португалците не закъсня. В добавеното време на първите 45 минути Хълк изстреля снаряд с левачката, но вратарят на Спартак изби в ъглов удар.
Самият Хълк се зае с изпълнението на корнера и сложи топката на главата на Родригес, който бе безпощаден, удвоявайки резултата в полза на двукратния европейски клубен шампион.
Още в началото на второто полувреме Порто дръпна с 3 гола напред в резултата, когато Фалкао върна към Гуарин, след като ударът на първия бе блокиран.
Гуарин се възползва от паса на своя съотборник и много точно прати топката в левия ъгъл на "московската" врата.
В 53-тата минута Артьом Дзюба навърза петима играчи на Порто и след фантастичен пробив реализира за 1:3, с което върна усмивките на измръзналите руски фенове на стадиона.
Само минута по-късно Фалкао вкара нов гол за Порто, засичайки с глава отклонено подаване от корнер, с което оканчатилно заличи и искриците желание на Спартак да доиграе двубоя на високо темпо.
В 72-та минута влезлият на полувремето Ари се измъкна от отбраната на гостите и промуши топката зад Елтон за почетното 2:4.
Малко преди края на редовното време Хълк остана сам срещу Дикан, но диагоналният удар на играча на Порто попадна право в ръцете на стража.
Минута преди края на мача влезлият като резерва Рубен вкара пети гол за Порто, като покачи общия резултат от двата мача на 10:3 в полза на португалците.
Спартак - Порто  2:5
0:1 Хълк  28'
0:2 Родригес  45'
0:3 Гуарин  46'
1:3 Дзюба  53'
1:4 Фалкао  54'
2:4 Ари  72'
2:5 Рубен  89'

Спартак:  Дикан, Шешуков, Суши, Макеев, К. Комбаров (Д. Комбаров - 46'), Кариока (Ибсон - 70'), Алекс, Яковлев, Макгийди, Дзюба, Уелитон (Ари - 46')
Порто:  Елтон, Отаменди, Роландо, Перейра, Фусиле (Сапунару - 29'), Фернандо, Гуарин, Моутиньо (Рубен - 46'), Кр. Родригес, Хълк, Фалкао (Дж. Родригес - 73')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар