неделя, 10 април 2011 г.

Барселона се измъчи срещу последния

Последният в класирането Алмерия сензационно поведе в резултата срещу Барселона на "Ноу Камп", но каталунците все пак успяха да обърнат резултата до 3:1 в мач от 31-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Гостите поведоха след чудесна контраатака в 50-та минута, която бе завършена точно от Корона. Барса обаче отвърна мигновено и Давид Вия спечели дузпа само две минути по-късно, а Лео Меси вкара от бялата точка.

Решителният гол бе дело на младока Тиаго в 64-та минута, след като той засече с глава центриране от корнер. В самия край на мача идиотска грешка на защитник на гостите подари топката на Меси, който сам срещу вратаря вкара третия гол.

Успехът на Барса бе напълно заслужен, тъй като домакините имаха преимущество през целия мач и изпуснаха няколко много добри положения. 

Така отборът на Пеп Гуардиола не допусна грешка и запази преднината си от 8 точки пред втория Реал Мадрид. Следващия уикенд е първият от 4-те мача "Ел Класико" в рамките на малко повече от 2 седмици. Тогава Барса гостува на Реал на "Бернабеу" за първенството.





За разлика от Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола бе предпочел да не прави никакви промени в състава си, освен наложителните заради наказаните Валдес и Бускетс. 

Меси, Шави, Иниеста и компания обаче явно носеха известна умора от мача срещу Шахтьор от Шампионската Лига, защото започнаха доста по-спокойно от обичайното на "Ноу Камп".

Така първата интересна ситуация дойде едва в 16-та минута. Боян игра много добре около тъчлинията и преодоля съперник, след това нахлу в наказателното поле и поднесе назад за удар към Тиаго, но той засече над гредата.

Гостите отвърнаха с много опасна атака, при която Крусат финтира двама играчи на Барса и тръгна да се откъсва непокрит в наказателното поле. Масчерано обаче го фаулира и определено трябваше да е доволен, че се размина само с жълт картон. Той обаче означава, че аржентинецът получава наказание и ще пропусне дербито с Реал Мадрид.

В средата на полувремето Меси се прояви за първи път с удар от малък ъгъл в наказателното поле, след като преди това Иниеста бе задържал топката. 

Малко след това самият Иниеста опита красив фалцов удар към далечния горен ъгъл, но бе неточен.

В 28-та минута Меси за първи път в този мач демонстрира дрибъла си и накрая отправи удар от границата на наказателното поле, но след лек рикошет топката мина встрани от гредата.

Боян Къркич бе един от най-активните играчи на домакините, но за негово съжаление получи нелепа контузия и в 31-та минута трябваше принудително да бъде заменен. На негово място влезе Вия.

До края на полувремето Барса свали оборотите и имаше само две по-интересни ситуации. При едната Максуел започна атака и след няколко карамбола в наказателното поле отново той нанесе удар, но над вратата.  При другата атака Меси стреля от малък ъгъл, но не успя да прехвърли вратаря и би право в него.

След почивката Барса започна активно и в 48-та минута бе много близо до гола, но Давид Вия от чиста позиция стреля в гредата.

Домакините още не бяха спряли да се ядосват за този пропуск, когато Алмерия шокиращо откри резултата. Гостите организираха бърза контраатака с двама на един футболисти, Пиати изведе Корона сам срещу вратаря и той не сбърка, стреляйки покрай Пинто.

Радостта на Алмерия обаче бе доста краткотрайна, тъй като само две минути по-късно Барса изравни. Милито, който не успя да спре подаването за гола на гостите, даде прекрасен извеждащ пас към Вия в наказателното поле. Нападателят обаче бе в странична позиция и затова бе доста странно защо вратарят Диего Алвеш се втурна да го пресреща. Това решение се оказа фатално, защото Диего Алвеш закъсня и фаулира Вия. Съдията абсолютно правилно посочи бялата точка и Лео Меси изравни.

Вратарят на гостите изкупи частично вината си малко след това, когато плонжира и спаси с една ръка опасен удар на Вия.

Малко след това се наложи отново Диего Алвеш да се намесва след удар на Вия, но този път нападателят не го затрудни с доста лекия си удар с глава от иначе добра позиция.

В 62-та минута Диего Алвеш трябваше да избива и фалцов диагонален удар на Педро.

Натискът на Барселона продължаваше и очаквано каталунците вкараха и втори гол в 64-та минута. Малко неочаквано обаче голмайстор бе младокът Тиаго, който засече с глава центриране от корнер на Меси.

Гостите очевидно бяха доста притеснени и в 68-та минута Акасиете за малко да си вкара автогол, засичайки центриране на Алвеш към собствената си врата и топката мина застрашително близо до гредата.

Въпреки че водеха само с един гол, каталунците очевидно усещаха, че Алмерия няма сили да направи нещо повече и не се забелязваше кой знае какъв устрем от Барса да вкара трети гол.

Той обаче все пак падна в самия край на мача, но бе в резултат на абсурдна грешка в отбраната на гостите. Марсело Силва увисна идиотски под топка, която бе в негово владение и дебнещия зад него Меси излезе сам срещу вратаря, след което не сбърка и вкара в мрежата.


Барселона - Алмерия 3:1

0:1 Корона 50
1:1 Меси 52 дуз
2:1 Тиаго 64
3:1 Меси 91


Барселона: Пинто, Алвеш, Пике, Милито (53 Педро), Максуел, Масчерано, Тиаго (67 Кейта), Шави, Иниеста, Меси, Боян (32 Вия)

Алмерия: Диего Алвеш, Луна, Марсело Силва, Акасиете, Мичел, Хуанито, Бернандейо, Корона (56 Уче), Хуанма Ортис (80 Фегули), Крусат (71 Гоитом), Пиати

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар