четвъртък, 28 април 2011 г.

"Барселона" обмисля да се обърне към УЕФА заради думите на Моуриньо

Испанският шампион "Барселона" обмисля възможността да се обърне към УЕФА заради думите на Жозе Моуриньо след първия двубой от полуфинала в Шампионската лига. Каталунците победиха с 2:0 "Реал" в Мадрид, а португалецът ги обвини, че се ползват с подкрепата на съдиите и на футболния съюз.

В "Барселона" били ядосани най-вече от атаката на Моуриньо срещу Хосеп Гуардиола. Специалния пожела на колегата си "един ден да спечели заслужено Шампионската лига".

Служителите от правния отдел на "Барселона" ще обсъдят как да подходят, като се очаква скоро да обявят решението си. Според "Марка" те щели "да анализират съдържанието на пресконференцията на Моуриньо". Португалецът дори заяви, че би се срамувал да спечели Шампионската лига по начин, по който го направи Гуардиола през 2009 г. Той имаше предвид спорния реванш срещу неговия "Челси" в полуфиналите отпреди две години.

Този път Гуардиола се сдържа и запази добрия тон. Треньорът на "Барселона" избра да не отговаря на думите на португалеца. "Изиграхме много добре двубоя. Контролирахме всичките им контраатаки. Отборът беше много по-агресивен и Кейта ни даде сили да отговорим на добрата игра на "Реал" във въздуха. Трябва да поздравя силно състава си."

Единственото, за което Гуардиола отговори на Моуриньо, беше темата за крайния победител. Според португалеца мадридчани вече са елиминирани. "Отбор, който е ставал шампион на Европа девет пъти, никога не обявява някой двубой за загубен. Гледал съм ги като дете, като футболист и като треньор - никога не се предават", каза треньорът на "Барселона".

Той заяви, че отборът му е поправил грешките, които е допуснал във финала за Купата на краля, загубен с 0:1 след продължения. "След толкова мачове вече се познаваме по-добре."
Реваншът е на "Камп ноу" на 3 май. Белите ще са без наказаните Серхио Рамос и Пепе.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар