неделя, 3 април 2011 г.

Азаренка надви Шарапова за втората си титла в Маями

Поставената под номер 8 в основната схема Виктория Азаренка победи рускинята Мария Шарапова с 6:1, 6:4 и спечели втората си титла от турнира в Маями с награден фонд 4 500 000 щатски долара.

За успеха тенисистката от Беларус ще получи чек от 700 000 долара и 1000 точки за в световната ранглиста на УТА, с което ще се изкачи на шеста позиция и ще изравни най-доброто си постижение до момента.

Това е шеста титла за Азаренка и втора от Маями след успеха й през 2009 г., докато бившата номер 1 в света записа третия си загубен финал в Кей Бискейн след 2005 и 2006 г.

Мачът започна нервно и 21-годишната тенисистка проби първите две подавания на рускинята, но загуби и своето първо сервиране. Шарапова, която заема 16-ата позиция в световната ранглиста и се бореше за първата си турнирна победа от май насам, така и не намери верния ритъм до края.

"Играх много добре в първия сет, но Мария е чудесен боец и трябваше доста да се боря в края", заяви Азаренка, която на финала през 2009 г. победи Серена Уилямс.

"Много е разочароващо да загубя още един финал тук, но тя определено беше по-добрата днес и като цяло направи отличен турнир", призна след награждаването Шарапова, която в събота допусна цели 43 непредизвикани грешки.

В неделя през нощта е решителният двубой при мъжете, който ще противопостави световния номер 1 Рафаел Надал и безгрешния в последните си 25 мача Новак Джокович


.Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар