вторник, 12 април 2011 г.

Гуардиола обеща да няма подценяване

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола
Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола обеща силен тим на Барселона в утрешния реванш срещу Шахтьор от 1/4финалите в Шампионската лига.
Каталунците гостуват в Донецк след отличен аванс от 5:1 в първата среща. Наставникът обаче се подразни, след като бе запитан от репортер дали обмисля да запази някои от важните си играчи за поредицата от дербита с Реал.
„Защо да ги пазя? Утре залогът е полуфинал в Шампионската лига, а съперникът е силен тим, така че трябва да бъдем на ниво” сопна се Гуардиола.
„Както обикновено ще играем за победа и ще мислим единствено за тази креща. Това не е контролен двубой. Недопустимо е вниманието ни да бъде насочено към сблъсъците с Реал и ако мислим по подобен начин ще сбъркаме” добави той.
Барса преследва 4-и пореден полуфинал в Шампионската лига, като в предишните 3 случая отборът успя веднъж да стигне до финала, а след това и да го спечели. 20 футболисти пристигнаха в Донецк, като участието на суперзвездата Лионел Меси не е сигурно и има вариант той да започне мача на пейката.
„Ако се класираме отново за полуфиналите това би бил страхотен успех. В спорта обаче всичко е възможно, така че не трябва да се отпускаме. Шахтьор е достатъчно солиден отбор, който умее да атакува с много футболисти и да използва свободните пространства” каза още той. 
„Така или иначе ние ще се опитаме да постигнем възможно най-много до края на сезона, но не мислим за требъл. Аз съм доволен, че имаме шанс да 3 отличия през април, а какво ще постигнем ще зависи от някои малки детайли” изтъкна Гуардиола.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар