неделя, 3 април 2011 г.

"Спортинг" победи "Реал" (М) и развали рекорд на Моуриньо

"Спортинг" (Хихон) нанесе разочароваща загуба на "Реал" (Мадрид) с 0:1 на "Сантяго Бернабеу" и сложи край на рекорда от 9 години без домакинско поражение на треньора Жозе Моуриньо.

Португалският специалист нямаше загуба у дома в последните девет години и 150 мача с отборите на "Порто", "Челси", "Интер" и "Реал".

Столичани играха без Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Чаби Алонсо, но имаха предимство на терена, от което така и не успяха да се възползват. Гостите стигнаха до победата с гол на Мигел де лас Куевас в 78-ата минута и нанесоха първа загуба за "Реал" от осем мача. В средата на февруари тимът от Хихон надви и лидера в класирането "Барселона", като прекъсна рекордната му серия от 16 победи.

Домакините започнаха силно срещата и още във втората минута откриха резултата, но голът на Рикардо Карвальо беше отменен, защото преди това центрираната от Раул Албиол топка е напуснала очертанията на терена.

Въпреки че попадението не беше зачетено, "Спортинг" не излезе чист от ситуацията, при която Роберто Канея се контузи и бе сменен принудително. До края на първата част "Реал" беше по-активен на терена, но не стигна до гол. Единствената по-опасна ситуация за гостите пък изпусна Начо Ново, останал сам срещу вратаря на белите Икер Касияс.

Второто полувреме отново започна с превес на столичани, а в игра за първи път от няколко месеца се появи лекуващия травма на гърба Гонсало Игуаин. Емануел Адебайор, Анхел ди Мария, Сами Кедира и Игуаин продължиха с пропуските пред вратата на гостите, за да се стигне до 78-ата минута, в която "Спортинг" откри резултата.

Тогава Начо Ново подаде на Мигел де лас Куевас, а неговият изстрел докосна гредата за победното 1:0. До края на срещата "Реал" направи още няколко невероятни пропуска от чисти положения, но изравнителното попадение не падна.

Белите са втори в Ла Лига с пасив от 5 точки зад лидера "Барселона", който в събота вечер гостува на "Виляреал".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар