понеделник, 4 април 2011 г.

Непобедимият Джокович триумфира и в Маями

Новак Джокович спечели титлата от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями, след като във финалния двубой надигра световния номер 1 Рафаел Надал с 2:1 сета, в отделните части 4/6, 6/3, 7/6.
Така сърбинът се присъедини към звездната компания на Пийт Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер, които в една календарна година са печелили турнирите в Мелбърн, Индиън Уелс и Маями.
Днешният спектакъл в Крандън парк бе значително по-равностоен от този в Индиън Уелс преди две седмици, макар че сценарият бе напълно аналогичен – силно начало за испанеца, последвано от невероятен обрат за сърбина.
В първата част Надал изцяло контролираше събитията на корта, като демонстрира изключително стабилна игра от основната линия, а ключови за изхода на сета се оказаха третия и четвъртия гейм, в които “Ел Торо” първо стигна до пробив, а след това с много борба успя да го затвърди.
Във втория сет Джокович поизчисти ударите си от дъното на корта, успя да играе значително по-плоско и да изхвърли Надал на три-четири метра зад основната линия, което му осигури предимство в разиграванията и резултатът не закъсня – 6/3 в полза на Ноле.
Заключителният трети сет се превърна в рецитал на издръжливостта, в който сервиращите с много мъка удържаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек, в който Надал тотално се срина, успя да спечели една единствена точка на собствен сервис и след 4:7 бе принуден да признае превъзходството на своя опонент.
Така след маратонските 3 часа и 22 минути игра Новак Джокович записа 24-та си победа от началото на сезона – третата най-дълга серия в историята на тениса.
Статистиката от двубоя:
Джокович                                            
Надал
60
1-ви сервис %
57
5
Асове
3
0
Двойни грешки
6
 2/9
Възможности за пробив
 2/4
 109/205
Общо спечелени точки
 96/205

Времетраене: 3.22 ч.

Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар