неделя, 10 април 2011 г.

Блестящ Тоти пак спаси Рома

С два гола на великолепния си капитан Франческо Тоти Рома стигна до победата с 2:1 при гостуването си на Удинезе в мач от 32-ия кръг на Серия "А".

Принца на Рим измъкна "джалоросите" за пореден път през сезона, но като че ли това бе най-драматичният сценарий в досегашните мачове.

Тоти първо даде аванс на Рома от дузпа в 57-ата минута, но Ди Натале изравни в 88-ата минута. И когато мачът отиваше към равенство, капитанът засече отблизо за крайното 2:1 в третата минута от продължението на срещата.

Домакините започнаха вихрено и бяха по-активният отбор на терена. Играчите в "черно-бели" фланелки не се смущаваха да обстрелват вратаря на гостите Дони от всякакви позиции, като най-често Херман Денис пробваше късмета си.

Марко Касети пък нажежи атмосферата на терена, след като хвърли топката в главата на Антонио ди Натале и получи жълт картон от рефера Антонио Дамато.

В 29-ата минута Алмен Абди напредна през центъра фронтално срещу вратата, освободи си коридор и стреля отлично, но Дони плонжира и улови, въпреки че първоначално вратарят изпусна топката.

Три по-късно обаче Херман Денис изненадващо можеше да даде преднина на... Рома, след като засече в собствената си врата с глава центриране от фаул, но в последния момент вратарят Ханданович реагира отлично и изби в корнер.

След почивката картината на терена не се промени особено и отново футболистите на Удинезе бяха тимът, който играеше повече време с топката. В 53-ата минута Армеро проби отляво, обърна към далечния фланг към Исла, който моментално стрела в далечния ъгъл, но топката облиза лявата греда на вратата и излезе в аут.

В 56-ата минута обаче защитата на Удинезе сгреши фатално - Пинци спъса глупаво Писаро в наказателното поле и реферът Антонио Дамато отсъди дузпа. Зад топката застана капитанът Франческо Тоти, който без проблем копна топката и технично откри резултата - 1:0 за Рома.

Три минути след гола пък вратарят на Удинезе Ханданович можеше да стане причина за втори гол на Рома, след като изпусна топката при центриране отляво, но защитник на "фриуланите" изчисти.

Домакините пробваха да стигнат до изравнителен гол, но срещнаха доста дисциплинирана защита на Рома, която рядко допускаше грешки, от които футболистите на Удинезе да застрашат Дони.

Треньорът Франческо Гуидолин пусна свежите Хуан Куадрадо и Бернардо Коради на местата на Алмен Абди и Херман Денис, но голът така и не влизаше.

Минутите до края течаха и "фриуланите" вече се бяха отчаяли, че ще успеят да стигнат до попадение. В 87-ата минута обаче голмайсторът Антонио ди Натале хвърли в екстаз трибуните на "Стадио Фриули", след като разстреля Дони отблизо, използвайки пас с глава на Коради - 1:1.

Драмата бе на път да стане пълна в продължението на срещата - след бърза контраатака на Удинезе топката влезе във вратата на Рома за втори път и обратът в резултата бе пълен, но реферът отмени попадението заради игра с ръка на Асамоа.

Още в следващата атака обаче се случи немислимото за домакините - Рийзе получи топката отляво, пусна пас в наказателното поле и нахлуващият Тоти засече отблизо - 2:1 за Рома, с което донесе победата за тима си.

Удинезе - Рома 1:2
0:1 Тоти (57-дузпа)
1:1 Ди Натале (88)
1:2 Тоти (90+4)

Удинезе: Ханданович, Бенатиа, Сапата, Домици (85-Видра), Армеро, Исла, Абди (69-Куадрадо), Пинци, Асамоа, Денис (72-Коради), Ди Натале

Рома: Дони, Касети, Н. Бурдисо, Жуан, Рийзе, Писаро, Де Роси, Рози (65-Тадей), Бриги (71-Перота), Вучинич (74-Бориело), Тоти


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар