неделя, 17 април 2011 г.

Властелинът на Монте Карло със седма поредна титла

Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал спечели рекордна седма поредна титла от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 227 500 евро.
Във финалния двубой, завършил преди минути, “Краля на клея” срази с 2:0 сета сънародника си Давид Ферер, в отделните части 6/4, 7/5 и така си върна за загубения четвъртфинал от този съперник на Откритото първенство на Австралия в края на януари.
Началото на днешния сблъсък обаче не предложи играта, която всички очакваха, тъй като и двамата финалисти се поддадоха на напрежението и допуснаха множество непредизвикани грешки, в следствие на което се стигна до серия от пробиви.
Все пак в шестия гейм, след много дълги и оспорвани разигравания, Рафа успя да удържи подаването си и да дръпне с 4/2, като до края на първата част не позволи на своя съперник да заличи изоставането си.
На старта на втория сет световният номер 1 стигна до ранен пробив и по всичко изглеждаше, че вече си е осигурил ценния успех, но моментна загуба на концентрация и няколко грешки от дъното на корта позволиха на Ферер да изравни в осмия гейм за 4/4.
Все пак до сензация не се стигна и в последния възможен момент Надал отново стигна до брейк, след който успешно сервира за крайната победа.
Така след 2 часа и 17 минути игра Рафаел Надал Парера спечели първата си титла за настоящия сезон и общо 19-та в турнирите от сериите “Мастърс 1000” – показател, по който е едноличен лидер в престижната класация.
Ето и статистиката от двубоя:
Надал

 Ферер
 61
 1-ви сервис %
 51
 0
 Асове
 0
 3
 Двойни грешки
 2
 22
 Уинъри
 25
 30
 Непредизвикани грешки
 37
 4/11
 Възможности за пробив
 2/7

Източник gol.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар