понеделник, 4 април 2011 г.

"Наполи" обърна "Лацио" до 4:3 и мина пред "Интер"

"Наполи" стигна до обрат срещу "Лацио" с 4:3 и измести "Интер" от второто място след 31-ия кръг на Серия А. С основна заслуга за успеха беше уругваецът Едисон Кавани, който вкара хеттрик в последните 30 минути на двубоя.

"Лацио" откри резултата в 29-ата минута след индивидуален пробив на Стефано Маури, а малко след почивката бразилецът Гонсалвеш Андре Диаш удвои преднината на гостите. Футболистите на "Наполи" се активизираха и бързо изравниха с попадения на Андреа Досена и Кавани в 60-ата и 62-ата минути.

Устремът им за кратко беше спрян от автогола на Салватовер Ароника 6 минути по-късно, с което върна преднината на римляните. В края на срещата обаче "Наполи" направи пълен обрат, който започна с червен картон за Джузепе Бява от състава на гостите. Кавани сам си изработи и изпълни дузпа, с която отново възстанови равенството, а две минути преди края уругваецът офирми своя хеттрик и крайното 4:3.

"Наполи" вече е на втора позиция с 62 точки и пасив от 3 зад лидера "Милан", който в събота спечели категорично с 3:0 дербито с "Интер". "Нерадзурите" са трети във временното класиране с 60 т.

Източник dnevnik.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар