четвъртък, 7 април 2011 г.

Гуардиола: "Шахтьор" е един от най-добрите отбори, които някога съм виждал

Старши треньорът на "Барселона" Хосеп Гуардиола поздрави "Шахтьор" за представянето му в първия двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига. Въпреки убедителния успех с 5:1 той заяви, че отборът му трябва да подходи внимателно към реванша в Донецк.

"Хареса ви "Шахтьор", нали? Сега ми вярвате", каза Гуардиола с влизането си в залата за пресконференции. Той добави, че "Шахтьор" е един от най-добрите отбори, които е виждал.

Специалистът припомни двубоите с "Бетис" за Купата на краля. В тях "Барселона" победи с 5:0 в първата среща, но на реванша имаше проблеми и загуби с 1:3.

Гуардиола призна, че отборът му е позволил на съперника си да стигне до много възможности за гол. Той си обясни този факт с отсъствието на основни футболисти като Карлес Пуйол и Ерик Абидал. "Без тях ни липсва скорост и трябва да заменяме тези качества с други."

Треньорът на каталунците отбеляза и важната роля на Лионел Меси. Според Гуардиола това е третият значим двубой, в който арфентинският нападател не вкарва гол, но има сериозен принос за успеха. Предишните два са били победите срещу "Реал" (М) и "Еспаньол".

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар