неделя, 25 септември 2011 г.

Лудогорец удари Левски, стана №1 в "А" група

Лудогорец победи с 2:1 Левски пред повече от 6000 зрители в Разград и стана лидер в "А" група. "Милионерите" са с точка пред ЦСКА, но "червените" са с мач по-малко, като утре приемат Видима. 

Новаците доминираха през целия двубой, търсеха повече победата и заслужено си я спечелиха с голове на Мирослав Иванов и Емил Гъргоров. 

Играчите на Ивайло Петев демонстрираха качествен футбол, здрави единоборства, технични отигравания, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха две попадения, не дадоха почти никакви шансове на гостите и зарадваха привържениците си на новото съобъжение "Лудогорец Арена". 

Левски с нищо не показаха, че е дошъл в Разград за трите точки. "Сините" бяха твърде апатични, плахи и лесно разгадаеми. Нямаха никаква идея в атака, а защитата на Левски правеше безумни грешки. 

Този път дори и Владо Гаджев не успя да спаси отбора си, след като бе успял да изравни с удар от дистанция. С тази си загуба играчите на Гонзо сериозно ще изостанат от Лудогорец и ЦСКА, ако утре "армейците" победят Видима.




Срещата започна с положения и за двата отбора. Във втората минута Христо Йовов изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но прати топката до дясната греда на домакините. 

Малко по-късно Мирослав Иванов-Деко проби хитро по лявото крило, последва пас към Дяков, който изпрати страховита тупалка, но над гредата. В 10-ата минута Лудогорец вкара. 

Мирослав Иванов и Емил Гъргоров разнебитиха с къси пасове защитата на Левски, след което Деко се озова сам срещу Пламен Илиев и без проблем опъна мрежата за 1:0. Домакините пропуснаха да забият и второ попадение. 

Сержиньо Грийн направи детинска грешка, като подари топката на Марселиньо, но той от границата на наказателното поле стреля в аут. 

В 20-ата минута Мишо Александров проби по дясното крило, последва пас към Марселиньо, който навлезе в наказателното поле и стреля, но Пламен Илиев спаси отбора си. Това бяха силните минути на домакините, но те не се възползваха от многобройните си шансове. 

Седем минути по-късно съдията Георги Йорданов спести втори жълт картон на Йордан Милиев, който умишлено спря с ръка атака на Лудогорец. В 29-ата минута Левски изравни. 

Иван Цветков намери пред дъгата на наказателното поле Владо Гаджев, който с техничен удар препарира Голубович за 1:1. Малко по-късно Йордан Милиев подари топката на Гъргоров, но той останал сам срещу Пламен Илиев стреля в аут. 

Последва и уникален пропуск за Левски с марка "Христо Йовов". Ицо и Дарко Тасевски си размениха подавания, след което Йовов се озова на чиста позиция, но шутира високо над вратата.


Второто полувреме започна с гол за Лудогорец. Станислав Генчев нахлу по дясното крило, пусна хитър пас към Гъргоров, който стреля, последва рикошет в крака на Сержиньо и топката се оплете в мрежата на "сините" за 2:1. 

Левскарите се вдигнаха и притиснаха домакините, но нямаха никаква идея как да стигнат до чисто голово положение. Играта на "сините" бе трагична, а смените на Гонзо с нищо не я промениха. 

Домакините пък спокойно разиграваха, а в 75-ата минута бяха близо до нов гол. Генчев отправи удар, при който топката стигна до Емил Гъргоров, който с пета се опита да вкара, но не успя. 

До края на срещата футболистите на Гонзо се опитаха да изравнят, но Лудогорец не им даде никакъв шанс и заслужено взе победата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1

1:0 Мирослав Иванов 10
1:1 Владимир Гаджев 29
2:1 Емил Гъргоров 52

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Голубович, 25. Минев, 5. Барт, 33. Гулдан, 20. Шоко, 18. Дяков, 8. Генчев, 84. Марселиньо (93-Иван Стоянов), 7. Александров (89-Дюлгеров), 23. Гъргоров, 22. М. Иванов (69-Димо Атанасов)
ЛЕВСКИ: 23. Илиев, 2. Мюлдер (46-Башлиев), 3. Грийн, 55. Милиев, 6. Старокин, 45. Гаджев, 10. Йовов, 22. Тасевски (57-Сьорд Арс), 11. Райков, 19. Цветков (70-Мариян Огнянов), 8. Калво

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар