петък, 9 септември 2011 г.

Слънцето изгря ...и за Надал

Настоящият шампион Рафаел Надал най-накрая прескочи стъпалото на осминафиналите в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.
След два дни отлагане двубоят от четвъртия кръг между испанеца и Жил Мюлер успя да се доиграе днес, като “Ел Торо” очаквано стигна до крайния успех с 3:0 сета, в отделните части 7/6, 6/1, 6/2.
Вчера мачът между двамата бе прекъснат в началото на четвъртия гейм при резултат 3/0 за левичаря от Люксембург, а днес след като слънцето най-накрая успя да пробие дъждовните облаци над Флашинг Медоус срещата бе подновена.
В първите минути изглеждаше така, сякаш Мюлер ще успее да съхрани аванса си, но Надал бързо върна допуснатия пробив и в последствие изравни за 4/4, а в единадесетия гейм дори достигна до няколко възможности за решителен брейк.
Благодарение на великолепния си начален удар и няколко фамозни отигравания в близост до мрежата Жил Мюлер успя да се измъкне от критичната ситуация, но в последвалия тайбрек нямаше никакви шансове и след 7:1 Рафа записа сета в своя актив.
Последва един напълно безпроблемен втори сет за левичаря от Майорка, но на старта на заключителната трета част състезателят от Люксембург изненадващо стигна до нов ранен пробив и поведе с 2/0.
Надал обаче моментално намери подходящият отговор и не само че светкавично заличи изоставането си, но и типично в свой стил стигна категорично до крайния успех, като по този начин съхрани голяма част от физическите си запаси предвид тежките мачове оттук до края на турнира.
Статистиката от двубоя:

Надал
Мюлер
73
1-ви сервис %
54
5
Асове
11
4
Двойни грешки
1
 6/12
Възможности за пробив
 2/2
33
Уинъри
34
11
Непредизвикани грешки
41
Времетраене: 2.08 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар