четвъртък, 29 септември 2011 г.

Гол №2000 и 2:0 за Милан

Гол №2000 и 2:0 за Милан
Милан взе рутинна победа у дома над Виктория Пилзен в Шампионската лига. Росонерите спечелиха с 2:0 срещу чешкия шампион. Головете вкараха Златан Ибрахимович и Антонио Касано през второто полувреме. Голът на Касано ще остане в историята под №2000 откакто Силвио Берлускони е собственик на Милан.
Милан беше спечелил само 2 от последните си 14 мача в Шампионската лига - и двата срещу Оксер през миналия сезон. Росонерите обаче бяха вдъхновени от добрия резултат срещу Барселона в първата си среща от турнира и победата над Чезена през уикенда в Серия А.

Освен това треньорът Масимилиано Алегри можеше отново да разчита на Златан Ибрахимович. Шведът не игра 2 седмици заради контузия, но се завърна в титулярния състав за мача с Виктория Пилзен. Той партнираше на Антонио Касано. В защита отново титуляр бе Алесандро Неста, който изигра много силен мач срещу Барса. Росонерите обаче бяха без Робиньо, Пато, Боатенг, Мексес и наказания Гатузо.

Противно на очакванията обаче Виктория създаде първото положение на "Сан Сиро". Още в 3-ата минута Пилар проби отляво и центрира чудесно към Бакос, който стреля с глава, но Абиати се намеси перфектно и изби в корнер. 

Милан бързо отвърна. В петата минута Ибра преодоля Бистрон и подаде в центъра на наказателното поле към Касано, който стреля веднага, но вратаря Чех спаси.

Постепенно Милан овладя инициативата, но контрите на чехите бяха опасни. При една от тях Иржичек можеше да стреля по-добре, но не уцели вратата. В 32-ата минута росонерите имаха отлична възможност. Центриране на Абате в наказателното поле бе отклонено от Касано, но топката стигна до оставения непокрит Ибрахимович. От чиста позиция шведа прати топката над вратата.

В края на полувремето Милан натисна. Чехите сбъркаха при изнасянето на топката, но отново Ибрахимович не се възползва от подаръка. След това съдията спря за много спорна засада Антонини. Мачът бе много интересен с положения и пред двамата вратари. Малко по-късно Хорват се озова в стрелкова позиция, но не уцели вратата от изгодно положение.

Второто полувреме започна с натиск на Милан. Емануелсон стреля много неточно от добра позиция. В 54-ата минута росонерите получиха дузпа. Ибрахимович опита да финтира Чисовски, топката срещна ръката на защитника и рефера Флориян Майер посочи бялата точка. Ибрахимович застана зад топката и я прати в мрежата - 1:0. Това бе пети гол на Ибра в Шампионската лига за Милан. Само за Аякс и Интер той има повече - по 6 попадения в турнира.

Росонерите продължиха да атакуват. Ибрахимович отклони топката към Зеедорф, който изведе Касано в чусесна позиция. Италианецът финтира защитник на границата на наказателното поле и стреля, но твърде високо и топката мина малко над напречната греда.

Последва атака на Виктория. Абиати успя да избие топката от главата Бакос, а след това спаси удара от добавка на Хорват. В 66-ата минута росонерите вкараха втори гол и се успокоиха напълно. Ибрахимович овладя изритана напред топка, обърна се и изведе в коридор Касано. Останал сам срещу вратаря италианеца финно прехвърли топката над плонжа на вратаря Чех. Това бе първи гол за Касано с екипа на Милан в евротурнирите.

Куриозното е, че 28 септември явно носи късмет на Касано. Той вкара първия си гол в Шампионската лига точно от 7 години насам. На 28 септември 2004 той се разписа за последно в турнира за Рома срещу Реал Мадрид.

Попадението на Антонио Касано ще остане в историята като гол №2000 за Милан откакто президента Силвио Берлускони купи клуба през февруари 1986 г. Голът бе под №264 за росонерите в турнира на шампионите откакто Берлускони е начело на клуба. 

Малко преди края на срещата Хорват центрира добре за резервата Дурис, който обаче с крак не уцели вратата. Повторенията показаха, че намесата на Тиаго Силва е отклонила топката така, че да не попадне във вратата. 

Младокът Де Шилио получи дебют в Шампионската лига в последните минути, като влезе в игра на мястото на Абате. Дори имаше време да се намеси веднъж решително в отбрана. 

Така Милан продължи традицията да печели у дома срещу чешки отбори. От пет мача, росонерите имат 5 победи. След този успех Милан има 4 точки в групата, колкото и Барселона. Виктория и БАТЕ остават с по една.


МИЛАН - ВИКТОРИЯ 2:0

1:0 Ибрахимович 54 дузпа
2:0 Касано 66

МИЛАН: Абиати, Абате (87 Де Шилио), Неста, Тиаго Силва, Антонини (78 Тайво), Ночерино, Ван Бомел, Зеедорф (71 Акуилани), Емануелсон, Касано, Ибрахимович
ВИКТОРИЯ: Чех, Райторал, Чисовски, Бистрон, Лимберски, Пилар (76 Фило), Иржичек, Хорват, Колар (90 Дарида), Петржела, Бакос (68 Дурис)


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар