петък, 16 септември 2011 г.

От Барса: Намалихме дълговете си, вече "висим" само с 364 млн. евро

в Барселона икономическата ситуация в клуба е подобрена
Според вицепрезидентът по финансовите въпроси в Барселона Хавиер Фаус, икономическата ситуация в клуба е подобрена, но има какво още да се желае.


Босът даде пресконференция, на която обсъди данните за изминалия сезон, както и предвижданията за бюджета за сезон 2011/12.

"Следвахме строго приетата от нас политика и намалихме дълговете си, но все още се намираме в много деликатна ситуация", каза Фаус.

"Нашите дългове все още са много големи, за да диктуваме бъдеще си. Имаме нужда от повече приходи и не можем да си позволим големи заеми от банките", заяви Фаус, за когото дългове от 200 милиона евро са приемливи. Поне към този момент, когато Барса дължи космическите за средните европейски клубове 364 милиона евро.

Все пак дълговете на клуба са намалени с 15.5%, тъй като доскоро каталунците бяха задължени с цели 430 милиона евро.

"Това не е числото, към което се стремяхме (по отношение на дълговете) и трябва още да го намалим, но ще продължим да работим здраво", допълни Фаус, за когото е важно да не се разчита на банките.

Сезон 2010/11 за Барса е завършил със загуба от 9.3 милиона евро. Година по-рано загубите бяха 24.1 милиона евро.

Според Фаус Барселона може да се похвали с "най-големите приходи в историята на испанския футбол", по негови думи. Босът дори назовава сумата от 473 милиона евро, което е с 58 милиона евро повече от сезон 2009/10, или с точно 14% повече.

"Това е мотив за нас, можем да бъдем доволни", заяви Фаус.
Планираният бюджет за края на настоящия сезон на Барса включва чиста печалба от 20.1 млн. евро и приходи от 461.1 млн. евро. Задължителни за постигане са следните резултати: титла в Ла Лига и поне 1/4-финал в Шампионската лига. Ако "блаугранас" достигне по-напред в турнира, приходите ще бъдат още по-големи.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар