четвъртък, 15 септември 2011 г.

Слаб Интер допусна срамна загуба на старта в Шампионската лига

Интер започна по изключително срамен начин участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. В мач от група Б на турнира "нерадзурите" загубиха на собствен терен от турския Трабзонспор с 0:1. 
Гола отбеляза чешкият защитник Ондржей Челюстка
Макар че на пръв поглед имаха териториално надмощие, играчите на Интер не успяваха да застрашат вратата, пазена от Толга.
Трабзонспор пък вкара най-чистото положение в мача в 76-тата минута.
Загубата поставя под сериозна въпросителна бъдещето на треньора Джан Пиеро Гасперини в Интер.

За разлика от мача с Палермо, загубен с 3:4, треньорът на Интер Гасперини излезе със схема 4-3-1-2, предпочитана и от предишните наставници на "нерадзурите".
Като бранители за италианския вицешампион започнаха Джонатан, Лусио, Ранокия и Нагатомо, пред тях играеха Санети, Камбиасо и Оби, плеймейкър на тима беше Уесли Снайдер, а атаката водеха Пацини и Сарате.
Трабзонспор пък излезе без наказания си голмайстор Бурак Йълмаз и беше воден от помощник-треньора на тима, който заместваше наказания мениджър Шенол Гюнеш.
През първите 30 минути от срещата не се случи нищо интересно, с изключение на два преки свободни удара, изпълнени по идентичен начин от Снайдер в стената, която бяха изградили гостите.
Едва в 32-та минута Сарате се измъкна от опеката на бившия защитник на Уест Бромич Марек Чех и нанесе шут, спасен от вратаря Толга.
Това беше и единственото по-сериозно положение през първото полувреме. Макар че Интер определено изглеждаше като по-активния отбор, темпото на игра беше изключително ниско, а двата тима извършиха множество нарушения в средата на терена.
През втората част "нерадзурите" отново не успяваха да застрашат сериозно вратата на Толга. Въпреки смените, които Гасперини направи, Интер не успяваше да установи явно превъзходство, а Трабзонспор от своя страна се защитаваше добре и чакаше своя момент.
Така се стигна до 76-тата минута на срещата, когато първо Халил Алтинтоп бе намерен непокрит в наказателното поле на "нерадзурите" и уцели напречната греда, а после отбилото се кълбо попадна в чешкия защитник Ондржей Челюстка, който разстреля Жулио Сезар.
До края на мача Интер се опита да промени резултата, но до гол във вратата на Трабзонспор така и не се стигна и така турците се поздравиха с шокираща победа в своя дебют в Шампионската лига.
Поредната загуба на "нерадзурите" постави под сериозни съмнения бъдещето на наставника Джан Пиеро Гасперини.

Интер – Трабзонспор 0:1

0:1 Челюстка 76

Интер: Жулио Сезар, Джонатан, Лусио, Ранокия, Нагатомо, Санети, Камбиасо, Оби (Р. Алварес – 55), Снайдер, Пацини (Милито - 55), Сарате (Коутиньо - 77)

Трабзонспор: Толга, Чех, Гловацки, Челюстка, Качар, Серкан, Зокора, Колман, Аланзиньо (Сапара – 64), Халил Алтинтоп (Айкут – 88), Пауло Енрике (Витек – 74)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар