събота, 10 септември 2011 г.

"Милан" и "Лацио" дадоха старт на Серия А със зрелищно 2:2

"Милан" и "Лацио" завършиха 2:2 в първи мач от новия сезон в италианската Серия А. Двата тима изиграха изключително зрелищен мач, като освен четирите попадения създадоха още доста голови положения.

"Орлите" изненадващо поведоха с 2:0, но шампионите успяха да изравнят още преди почивката. През второто полувреме "Милан" на няколко пъти беше близо до трети гол, но вратарят на римляните Алберто Бисари се намеси отлично. Веднъж и гредата спаси гостите, които също можеха да вземат трите точки, но Сисе пропусна.

Шампионите започнаха по-активно двубоя и имаха отлична възможност да открият резултата чрез Алберто Акуилани. Привлеченият от "Ливърпул" полузащитник беше изведен зад гърба на защитата на "Лацио", но стреля във вратаря Алберто Бисари.

Само в рамките на 9 минути "римските орли" нанесоха своя удар чрез новите попълнения в атака Мирослав Клозе и Джибрил Сисе. В 12-ата минута бившият голмайстор на "Байерн" получи добър пас от Стефано Маури, преодоля бранител на "росонерите" и вкара за 1:0. Девет минути по-късно Сисе се разписа след силен удар с глава отново след асистенция на Маури.

Футболистите на Масимилиано Алегри много бързо се върнаха в мача. В 29-ата минута Златан Ибрахимович намали резултата след страхотна атака, преминала през Акуилани и Антонио Касано. Три по-късно Касано изравни с глава след центриране на Акуилани от ъглов удар.

До края на полувремето Ернанеш беше близо отново да изведе "Лацио" с гол аванс, но стреля в аут след отлично подаване на Конко.

През второто полувреме "Милан" беше по-активният отбор и създаде доста голови положения, но не успя да се възползва от тях. В основата на повечето атаки беше Ибрахимович, който се отличи с няколко страхотни подавания.

При едно от тях шведският национал намери технично Касано, но ударът на италианеца срещна страничната греда. Минута по-късно и Боатенг получи шанс за гол, но Бисари показа добър рефлекс и изби.




Неста се намеси впечатляващо в 65-ата минута и спаси "Милан" от трети гол


В 65-ата минута "Лацио" беше близо до трети гол. Сисе се измъкна зад защитата на "Милан" и преодоля технично Абиати, но Алесандро Неста се намеси впечатляващо и предотврати сигурен гол.

До края на срещата "Милан" беше по-активният отбор на терена, но не успя да стигне до победен гол. В последните минути Касано действаше разсеяно и провали няколко добри атаки на "росонерите", които стартираха разочароващо защитата на своята титла.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар