понеделник, 12 септември 2011 г.

Комичен съдия опорочи заслужената победа на ЦСКА над Локо Пловдив

ЦСКА разби Локомотив Пловдив с 3:0 в мач от петия кръг на "А" група, игран на стадион "Българска армия".
"Армейците" нокаутираха своя съперник след голове на Мишел Платини, Жуниор Мораеш от дузпа и на Спас Делев, който реализира през втората част.
Главният съдия Таско Тасков отсъди много спорна дузпа за "червените", която доведе до гола на Мораеш, а после арбитърът отмени чист гол на Михаил Венков с глава, заради засада на Компанучи.
След успеха ЦСКА излиза еднолично на върха с актив от 15 точки, като 31-кратният шампион на България е единственият роден тим, който има цели 5 победи в изиграните до момента 5 кръга.
Локомотив Пловдив остава със 7 точки и пропада до девето място в класирането на "А" група.

Двубоят започна с бързо подаване към Базил де Карвальо, но стрелецът на гостите извърши нарушение в нападение.
В четвъртата минута Жуниор Мораеш се отличи с прекрасно подаване към Спас Делев, който шутира силно от воле, но уцели напречната греда.
Малко по-късно Мишел Платини изпълни пряк свободен удар, но кълбото премина над вратата на съперника, въпреки техничния удар на бразилеца.
След десет минути игра Базил де Карвальо бе заменен, след като се хвана за бедрото. На негово място влезе Драги Коцев.
Минута по-късно Здравко Лазаров - Електричката нахлу мощно в наказателното поле на ЦСКА и центрира в малкия пеналт, където доскорошният играч на Локо Пловдив Пламен Крачунов се намеси добре и изчисти топката по великолепен начин.
В следващата атака на ЦСКА Жуниор Мораеш преодоля вратаря на гостите Лучини и вместо да пусне топката към свой съотборник, бразилецът отправи слаб удар към вратата на Локомотив и опасността премина.
В 19-тата минута Мишел Платини и Жуниор Мораеш разиграха топката по перфектен начин и след фантастично двойно подаване между двамата първият отправи много хубав и плътен удар с десния крак, откривайки резултата в сблъсъка.
Двата отбора представиха едно изключително високо за родните стандарти темпо на игра и двубоят се превръщаше в истинско футболно зрелище. ЦСКА бе по-активният отбор, но и гостите от Пловдив постоянно поглеждаха в предни позиции.
В 35-тата минута Жуниор Мораеш получи хубав пас от дълбочина и отново елиминира вратаря на гостите Лучини, след което бразилецът потърси контакт с вратаря, който не посегна към него, но съдията Таско Тасков отсъди много спорна дузпа за ЦСКА, която хладнокръвно бе вкарана от потърпевшия, който "хвърли" Лучини в противоположния ъгъл, реализирайки с лекота.
На повторението се вижда, че Лучини подскача и по никакъв начин не докосва Мораеш, така че 11-метровият наказателен удар за ЦСКА ще бъде дискутиран дълго време.
Пет минути преди края се стигна до още по-спорен момент и отново в ущърб на Локо Пловдив. Съдийската бригада отмени гол на Локомотив, с мотива, че попадението е от засада.
При повторението се видя, че голът на Михаил Венков е напълно редовен, тъй като в засада бе Компанучи, а Венков изскочи от дълбочина и заби чудесен гол, който трябваше да бъде зачетен.
Втората част започна със слаб удар от фаул на Сержиньо, но Мболи внимаваше и изобщо не бе затруднен в тази първва ситуация за вторите 45 минути.
След това Лучини показа невероятни рефлекси, когато първо парира мощен шут с левия крак на Спас Делев, а след това и тупалка на Мишел Платини, чийто изстрел бе отразен в ъглов удар.
След малко повече от час игра Здравко Лазаров отправи мощен удар към вратата на Мболи, като топката бе избита от вратаря, която се намеси отлично и при последвал удар към него.
В 66-тата минута Нелсън се измъкна на ръба на засадата и тръгна сам срещу Лучини, като в последния момент холандецът пусна към Спас Делев и дребосъкът от село Ключ реализира на празна врата.
В следващите минути двата тима намалиха темпото, като гостите вече изглеждаха примирени със загубата, а домакините запазиха силите си за следващия кръг.
Пет минути преди края Сержиньо изпълни пряк свободен удар, но мекото му подаване не бе засечено от негов съотборник и Мболи изобщо не бе затруднен.
Точно преди края на редовното време Компанучи отправи слаб удар към вратата на ЦСКА, но Мболи парира. Последва шут на Бенвжелюн, но кълбото намери тялото на Адемар, който застана на пътя на топката.
В последните секунди на мача гол на Янис Зику бе отменен заради нарушение на румънския нападател на носителя на купата и на суперкупата на България.
ЦСКА - Локо Пловдив  3:0
1:0 Платини - 19'
2:0 Мораеш - 36', дузпа
3:0 Делев - 66'

ЦСКА:  Мболи, Крачунов, К. Стоянов, Бандаловски, Адемар, Янчев, Галчев, Платини (Якимов - 87'), Делев, Мораеш (Костов - 79'), Нелсън (Зику - 69')
Локо Пловдив: Лучини, В. Георгиев (Даксон - 80'), Венков, Родригес, Бенжелюн, Тодоров (Лукич - 46'), Компанучи, Златински, Лазаров, Сержиньо, де Карвальо (Драги Коцев - 10')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар