четвъртък, 29 септември 2011 г.

Дортмунд ударен от гръм в Марсилия

Германският шампион Борусия Дортмунд претърпя тежко поражение при гостуването на Олимпик Марсилия. Въпреки че отборът владееше инициативата цял мач и изпусна куп голове, накрая стоеше разгромното 3:0 за французите.
63% владеене на топката, 11:4 корнера - това не донесе нищо на неопитния млад отбор на Юрген Клоп, който напусна терена, ръкопляскайки на феновете.
За мача от Шампионската лига Шмелцер и Бендер се завърнаха на терена, след като отсъстваха от състава при победата в Майнц. Изненадващо Перишич отстъпи отново място на Гроскройц.
На намиращия се в реконструкция Стад Велодром Марсилия започна подчертано прибрано и това явно бе тактиката за цял мач на представящия се слабо в шампионата на Франция тим на Дидие Дешан.
В 19-ата минута Марио Гьотце излезе на удобна позиция, но вратарят Манданда спаси с крак опасния удар. Минута по-късно Суботич се подхлъзна и остави Реми да изведе Аю, който технично откри резултата – 1:0.
Малко след това Пишчек можеше да изравни, но вратарят отново спаси. Аю пък принуди Вайденфелер да спасява малко преди почивката.
Втората част започна с тотален натиск на германците, подкрепяни от голяма и активна агитка. Първо Кагава бе спрян със съмнително за дузпа нарушение. След това Гьотце направи нов голям пропуск, като отблизо прати топката в лявата греда.
В 52-ата минута Гьотце направи трети пропуск, като този път Манданда спаси блестящо. Изравнителният гол висеше на косъм и гол наистина падна, но в другата врата.
Груба грешка на Хумелс, който тръгна да връща топката с глава към Вайденфелер, позволи на Реми да остане сам срещу вратаря и да покачи с мощен удар преднината на Марсилия в 60-ата минута. Пресилена дузпа в 69-ата пък реши срещата – Аю бе точен за втори път и резултатът стана съвсем тежък – 3:0!
Докрая играчите на Борусия Дортмунд продължиха да нападат, но удар на Гроскройц бе париран от поредната силна изява на Манданда, а влезлият като резерва Бариос уцели с глава и напречната греда.
Марсилия оглави групата след втората си победа, докато Борусия Дортмунд остана с една точка на трето място. Арсенал е втори с четири, а Олимпиакос последен без точка.
Марсилия – Борусия Дортмунд 3:0
1:0 Аю (20)
2:0 Реми (60)
3:0 Аю (69)
Марсилия: Манданда, Ашпилкета, Диавара, Николу, Морел, Диара, Валбуена, Лучо Гонзалес (74-Амалфитано), Кобаре, Аю (89-Сабо), Реми (71-Дж. Аю)
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Пошчук, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Кел, Гьотце, Кагава (63-Блашиковски), Гроскройц (63-Перишич), Левандовски (72-Бариос)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар