четвъртък, 1 септември 2011 г.

Фабио Капело: България има много добри футболисти

Българският национален отбор е опасен противник и разполага с много добри футболисти, търсещи гола, заяви селекционерът на Англия Фабио Капело след пристигането си в София.

Италианският специалист показа добро възпитание и говори с уважение за своя противник след пристигането на тима му в София. Европейската квалификация между двата отбора е в петък от 21.15 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предавана пряко по БНТ 1.

Капело обясни, че очаква труден мач. "Гледах срещите на България с Швейцария и Черна гора. Отборът ви има фантастична контраатака и много добри футболисти, които търсят попадението", заяви селекционерът.

"Винаги уважавам и не подценявам противника. Винаги може да загубиш. Вярвам в момчетата си и сме се подготвили добре. Имам респект към България и Лотар Матеус, но нашата цел е да победим. Нормално е да има напрежение, но също така сме и много уверени", коментира Капело.

Той обясни, че още не е взел решение дали да гласува пълно доверие на четиримата си млади футболисти от "Манчестър юнайтед" и да ги пусне като титуляри.

Англичаните проведоха официална тренировка на "Васил Левски"
Фотограф: Стоян НеновВ същото време капитанът на Англия Джон Тери сподели позицията на своя съотборник Уейн Рууни относно отсъствието на Димитър Бербатов от българския национален отбор.

"Той е много добър футболист и срещу него се играе трудно. За нас е хубаво, че няма да застане срещу нас. Стилиян Петров и Мартин Петров също са на високо ниво, познаваме тяхната игра. България има добра защита и се справя добре в нападение", коментира футболистът на "Челси".

Тери допълни, че той и съотборниците му са уверени в успеха, но все пак има известно напрежение заради запазването на лидерската позиция в групата.

Източник dnevnik.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар