сряда, 14 септември 2011 г.

България излиза срещу Естония в битка за четвъртфинал на Евроволей

Националният отбор по волейбол ще изиграе днес плейофния си мач с Естония в битка за място на четвъртфинал на Евроволей.

Победителят от двата тима ще се изправи срещу Русия, която си гарантира директното класиране в тази фаза с първата позиция в група B.

Естонците бяха в групата на руснаците и завършиха на трето място след загуби с 0:3 от "сборная" и Чехия. Те продължиха напред след неочаквана победа над Португалия, с което елиминираха отбора и бяха определени от специалистите за изненадата на първенството.

България пък стигна до тук с второ място в своята група D. Възпитаниците на селекционера Радостин Стойчев можеха и да са първи, с което да си спестят плейофа и директно да очакват своя съперник на четвъртфинал, но загубата от Словакия и тънките сметки на Полша ги изпрати срещу Естония.

В българския тим няма сериозни проблеми с контузени волейболисти, увери Стойчев. Той ще може да разчита на всичките си играчи, като сред малкото неизвестни е дали ще предпочете в титулярния състав капитана Владимир Николов или отново ще отстъпи мястото му на Цветан Соколов.

България е фаворит в мача с Естония, а Николов заяви, че не се притеснява от очаквания двубой с Русия.

"Беше очевидно, че България ще остане втора в групата си и ще играем с руснаците. Никой не иска да ги среща на четвъртфинал, но ние искаме да побеждаваме и това е най-важно за нас. Можем да направим нещо голямо на това първенство и да бъдем сред победителите. Трябва да победим Естония, без да подценяваме противника, за да се срещнем с Русия. Рано или късно ще играем с този отбор. Ако искаме да стигнем до златните медали, то все на някакъв етап трябва да победим руснаците", каза Николов пред полската агенция ПАП.

Срещата на България с Естония първоначално трябваше да се играе днес от 19.00 часа в Карлови Вари, но беше преместена за 16.00 часа. Двубоят ще бъде излъчван пряко по Българската национална телевизия.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар