четвъртък, 15 септември 2011 г.

Напред, българи юнаци!

Цяла България ще стиска палци тази вечер за родните волейболни национали, които излизат срещу Русия в 1/4 финал на Европейското първенство по волейбол в Чехия и Австрия.

Началният час на мача бе променен от 16 на 19 часа българско време. След отпадането на домакина Чехия от Полша организаторите решиха от 16:00 часа да се състои първия четвъртфинал между Словакия и Полша, а гвоздеят в програмата да бъде срещата между България и Русия 3 часа по-късно.

Съперникът ни е може би най-силният европейски отбор в момента, след като спечели тазгодишното издание на Световната лига.

От друга страна обаче победа на България ни разчиства пътя към европейската титла, защото нататък остават отборите на Италия, Сърбия, Франция и Полша, които са напълно преодолими за родните волейболисти.

Интересното е, че двата отбора се срещаха общо 4 пъти тази година по време на Световната лига, като нашите момчета нанесоха една от малкото загуби на „Сборная“ тази година.
За последен път на европейско първенство двата отбора играха преди 2 години, когато България победи с категоричното 3:0 в спора за третото място.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар