събота, 10 септември 2011 г.

Стилиян бележи, Вила продължава без загуба

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров вкара първия си гол за сезона във Висшата лига. Той помогна за равенството 2:2 като гост на Евертън в четвъртия кръг. Бирмингамци на два пъти изоставаха в резултата, но успяха да вземат точка и продължават без загуба до момента. Отборът на Алекс Маклийш има 6 точки.

За Евертън това бе първи мач, след като изгуби една от звездите си Микел Артета, който премина в Арсенал. Карамелите направиха 5 промени в състава, който победи Блекбърн. Новите попълнения Ройстън Дренте и Денис Стракуалурси останаха на пейката. На върха на атаката бе Тим Кейхил.

За Астън Вила новото попълнение Джърмейн Джинъс не можеше да играе заради контузия, а другия привлечен в последния ден от трансферния пазар - Алън Хътън взе участие в мача. Капитанът Стилиян Петров игра цял мач и се представи на ниво.

Първото полувреме бе изцяло за Карамелите. Първо рефера не отсъди дузпа за фаул на Ричард Дън срещу Лион Озмън. После Дарън Бент изчисти от голлинията удар на Фил Ягиелка. Последва шанс за Озмън, но Шей Гивън спаси. Още един удар на Ягиелка мина в аут преди Евертън да поведе в 19-ата минута.

Стилиян Петров и Ричард Дън не успяха да изчистят топката при един пас на Колмън. Кейхил продължи за Лиън Озмън, който не сбърка.

След паузата Вила успя да изравни. В 63-ата минута Стилиян Петров се разписа с мощен удар от около 30 метра. Радостта на гостите обаче бе кратка. Само 6 минути след това Евертън отново поведе.

Фабиан Делф събори в наказателното поле Фил Ягиелка и рефера Оливър посочи бялата точка. Зад топката застана Лейтън Бейнс и не остави шансове на Шей Гивън.

Все пак в последните минути Вила успя да натисне и да стигне до гол. Влезлият като резерва Марк Олбрайтън изработи попадението. Той центрира и Гейбриъл Агбонлахор засече топката с глава в мрежата на Тим Хауърд. 

Така Астън Вила запази серията си без загуба от началото на сезона. Бирмингамци имат само едно поражение в последните 12 мача във Висшата лига. 
Освен това Вила продължи серията си без загуба срещу Евертън. Последният успех на карамелите, в най-често играния мач в историята на английската лига, датира от март 2006 г. След това Вила има 11 срещи с Евертън, в които няма поражение.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар