сряда, 7 септември 2011 г.

20-а поредна победа за Испания в квалификации

Испания се класира на Евро 2012 с лекота. Световният шампион прегази 6:0 Лихтенщайн у дома. Това бе 20-а поредна победа на иберийците в квалификации за световни и европейски първенства. Те са първият отбор постигнал подобно постижение. В тази серия Испания вкара 58 гола и допусна 11.

За испанците това е 17-о класиране в рамките на последните 18 големи турнира (европейско и световно първенство). От 1978 г. единственият пропуск на иберийците в този период бе на Евро 92.

Треньорът Дел Боске заложи на трима в атака срещу Лихтенщайн - Негредо, Вия и Мата. Халфът Шави стана играча с най-много мачове за Испания - 103. 

Резултатът не закъсня. В 34-ата минута Негредо откри. Само 3 минути след това отново той покачи на 2:0. Това бе петият му гол за Испания в общо 7 срещи. Минута преди почивката Шави се разписа от фаул за 3:0. 

След паузата световните шампиони нанизаха още 3 гола. Серхио Рамос вкара 6-ия си гол за Италия, като бе точен с левия крак. Защитникът има в кариерата си още 33 гола за Реал Мадрид и 3 за Севиля.

Накрая дойдоха и минутите на Давид Вия. Той направи 5:0 в 60-ата минута. С това стана играча на Испания вкарвал в най-много различни мачове (36) и изпревари Раул. 10 минути преди края Вия оформи крайното 6:0 с 49-ия си гол за Испания. С това той се превърна в един от 15-те най-резултатни футболисти в историята на националните отбори от Европа. Той се изравни с Боби Чарлтън, който също има 49. Следващият в списъка пред него е Тиери Анри с 51 международни гола.
Съставът на Испания: Касияс, Рамос (54 Тиаго), Бускетс, Албиол, Арбелоа, Шави (46 Фабрегас), Чаби Алонсо, Иниеста, Мата, Негредо (61 Йоренте), Вия

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар