четвъртък, 29 септември 2011 г.

Вратар и късен гол спасиха Валенсия срещу Челси

Валенсия и Челси врътнаха равенство 1:1 в двубой от Група "Е" на Шампионската лига, който се игра на "Местая".

Като титуляр за "Сините" от Лондон излезе Франк Лампард, който вкара и попадението за своя тим в 57-ата минута.

Домакините от своя страна изравниха чрез късно попадение от дузпа на Роберто Солдадо, който се разписа в 86-ата минута.

Не може да не се отбележи, че "Прилепите" играха доста мъжки в срещата и до голяма степен може да се каже, че заслужено изковаха хикса си.

Гостите от Лондон от своя страна пропуснаха страхотни положения, като на няколко пъти футболисти на тима излизаха сами срещу стража на домакините Диего Алвеш, но бразилецът се справяше страхотно в ситуациите.

След срещата Челси има 4 точки в актива си, докато Валенсия има 2 пункта.



Гостите от Челси имаха страхотен шанс да открият резултата още във 2-ата минута, след като Фернадо Торес се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на домакините.


Нападателят обаче си поведе дълго топката в последния момент, въпреки че практически бе почти сам срещу вратаря, и в крайна сметка бе спрян от бранителя на "Прилепите" Адил Рами.

Три минути по-късно "Сините" имаха нов добър шанс да се разпишат, отново след грешка в противниковата отбрана.

Малуда обаче предпочете да търси свой съотборник пред това да отправи удар и не се стигна до нищо.

Агресивната игра на англичаните продължи и в 7-ата минута Ашли Коул отправи удар, който обаче бе спасен от стража на домакините.

Домакините постепенно се поосъзнаха и се опитаха да наложат натиск над своя противник през следващите минути.

В 14-ата минута Франк Лампард бе много близо до гол след страхотно изпълнение на фаул, който обаче бе избит в последния момент от Диего Алвеш.

Домакините обаче също създадоха доста сериозна опасност пред противниковата врата, след като Мигел надигра Ашли Коул и стреля силно, но Франк Ламапрд блокира неговия шут.

В 25-ата минута и "Прилепите" създадоха още една добра възможност, която бе пропиляна от Пабло Ернандес.

Крилото получи топката в наказателното поле и я отклони към вратата на Чех, но ударът му бе твърде силен и кълбото излезе в аут.

До края на първото полувреме двата отбора създадоха добри атаки, но в крайна сметка не се стигна до нищо кой знае колко опасно и в крайна сметка равенството се запази на полувремето.

Второто полувреме започна добре за Челси и Фернандо Торес се опита да изведе Флоран Малуда сам срещу вратара в 50-ата минута, но опитът му бе неуспешен.

Няколко минути по-късно френският национал от състава на валенсианци Рами се справи страхотно срещу Фернандо Торес и попречи на испанеца да излезе сам срещу Диего Алвеш.

В 52-ата минута стражът на Валенсия Диего Алвеш се намеси страхотно при удара с глава на Фернандо Торес.

Той успя да спаси вратата си след феноменална реакция. В следващата атака домакините също имаха супер голова възможност, но Джон Тери в последния момент отклони топката от главата на Солдадо.

"Прилепите" натиснаха своя противник в следващите минути и Жереми Матийо отправи остър удар, който обаче бе спасен.

В 55-ата минута Алвеш отново се намеси невероятно, след като Рамирес бе останал очи в очи срещу него.

Бразилецът обаче не успя да преодолее вратаря на Валенсия и домакините запазиха вратата си суха към тази минута.

Само минута по-късно Торес отправи страхотен удар и за пореден път принуди Алвеш да се намесва по страхотен начин.

Последните минути бяха много силни за Челси и в 55-ата минута домакините избиха топката от малкото наказателно поле, тъй като напрежението пред вратата на "Прилепите" бе изключително.

Все пак обаче натискът на гостите си каза думата и в 57-ата минута Франк Лампард откри резултата.

Той бе намерен по страхотен начин от Флоран Малуда и с хубав удар от няколко метра матира стража на домакините.

В 61-ата минута Челси бе много близо до втори гол, но Виктор Руис успя да предотврати хубавия извеждащ пас на Коул към Лампард.

Пет минути по-късно Валенсия имаше страхотен шанс да възстанови равенството, след като Солдадо преодоля майторски Чех, но не пусна топката към свой противник.

Домакините имаха прекрасен шанс за гол и в 75-ата минута, след като Феули отправи силен удар от няколко метра, при който Петер Чех обаче реагира перфектно и спаси вратата си

Последваха силни минути за домакините и две минути по-късно удар на Пиати мина само на половин метър от страничната греда.

В 85-ата минута момчетата на Унай Емери получиха право да изпълнят дузпа заради игра с ръка на резервата Саломон Калу. Зад топката застана Роберто Солдадо, който реализира.

До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази. Спокойно може да се каже, че Валенсия изстрада това равенство, но и го заслужи.

Челси иначе имаше нов прекрасен шанс да отбележи гол, след като Анелка остана сам срещу стража на домакините, но Алвеш за пореден път се намеси по феноменален начин.

ВАЛЕНСИЯ  - ЧЕЛСИ 1:10:1 Лампард 56'
1:1 Солдадо 86' дузпа


ВАЛЕНСИЯ: Алвеш, Мигел, Матийо (59 - Пиати), Рами, Алба, Руис, Албелда, Банега (73 - Жонас), Ернандес (73 - Фехули), Каналес, Солдадо
ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Коул, Босингва, Луис, Лампард (83 - Калу), Малуда, Микел, Рамирес (66 - Мейрелеш), Торес (72 - Анелка), Мата

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар