понеделник, 5 септември 2011 г.

И Кройф наплю Жозе Моуриньо

Легендата на Барселона Йохан Кройф не пропусна да изрази възмущението си от действията на Жозе Моуриньо към помощник-треньора на каталунците Тито Виланова.
В първия си коментар след лятната почивка за „Ел Периодико”, холандецът каза доста силни думи по адрес на португалеца, който се прочу като бръкна в окото на Виланова в самия края на сблъсъка на „Камп Ноу” преди почти 3 седмици.
„Никога не съм виждал нещо подобно. По света има милини деца, за които това бе ужасно лош пример, но въпреки това в Реал не направиха абсолютно нищо по въпроса” коментира Кройф.
„Сигурно Моуриньо е много добър човек и отличен специалист, но това, което показа на света е съвсем различно. Мисля, че реакцията на някои играчи на Реал може да бъде обяснена, след като той е треньор на отбора. Освен това по този начин той влияе и върху имиджа на целия клуб” добави Кройф.
„Според мен действието му бе израз на безсилие. Мнозина казват, че е направил това с идеята да измести вниманието от футбола, но аз не мисля така” каза още бившият треньор, който не подмина и любимата си Барселона.
„На ръководно ниво ми харесват много малко неща, които прави президентът Сандро Росел. Не виждам да се работи по ясна концепция и смятам, че някои действия са доста подозрителни. Освен това е ясно, че целта е да се спечелят повече пари, вместо повече титли” изтъкна той.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар