четвъртък, 1 септември 2011 г.

ОФИЦИАЛНО: Раул Мейрелеш за 4 години в Челси

Португалският техничар на Ливърпул Раул Мейрелеш вече официално е играч на лондонския Челси. Новината бе потвърдена в сайта на "сините".
"Челси е доволен да съобщи привличането на Раул Мейрелеш от Ливърпул, за срок от 4 години", се казва в изявлението на лондончани. Според английските медии трансферната сума е около 12 милиона паунда.
28-годишният играч изкара само един сезон при "червените", като той изигра 44 мача за петкратния европейски клубен шампион.
Преди седмици той публично обеща, че не иска да напуска клуба, но очевидно офанзивата от нови имена в тима, при това основно опериращи в средата на терена, е довела до решението на футболиста да потърси ново предизвикателство пред себе си. Вчера, на 31-ви август, Мейрелеш изненадващо подаде молба за трансфер в писмен вид.
Португалецът бе един от най-силните играчи на 18-кратния шампион на Англия Ливърпул през изминалата кампания, като той беше сочен за сигурен титуляр през новия сезон, но от началото на новия шампионат във Висшата лига Мейрелеш се появи на два пъти в игра, влизайки като резерва.
Честите травми на полузащитника накараха мениджъра на Ливърпул Кени Далглиш да закупи класните халфове Джордан Хендърсън, Чарли Адам и Стюърт Даунинг.
През зимата именно попадение на португалеца донесе ценната победа на Ливърпул с 1:0 като гост на новия отбор на халфа Челси.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар