сряда, 3 август 2011 г.

Висла пак отупа Литекс и унищожи мечтите на ловчанлии

Висла Краков елиминира шампиона на България Литекс от третия квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионската лига, след победа с 3:1 на полска земя.
Така с общ резултат 5:2 от двата мача Висла се класира за плейофните двубои, които ще дадат право на тима да играе за място в груповата фаза на турнира на богатите.
Герой за Висла бе универсалният Меликсон, който даде аванс на своите в края на първата част, след двойно подаване с Малецки.
В началото на второто полувреме Меликсон показа спринтьорски умения, след което турският рефер в срещата отсъди спорна дузпа, след като стражът на ловчанлии Винисиус изби кълбото пред краката на футболиста на Висла.
Меликсон не сгреши и даде преднина на своите съотборници от два чисти гола в срещата.
Бодуров намали двайсетина минути преди края на мача, но четвърт част преди последния съдийски сигнал Небойша Йеленкович получи пресилен червен картон заради нарушение срещу Нунес. Пет минути преди края Вилк сложи точка на спора.
По този начин Литекс ще се пробва да намери място поне в групите на Лига Европа.

Българският нападател Цветан Генков, който изигра цял мач срещу родния шампион, бе поставен на върха на атаката на Висла, като ловчанлии започнаха срещата със самочувствие.
В самото начало на двубоя най-често с топката играеха защитниците на домакините, които бяха притиснати от "оранжевите" в своята половина.
При първата сериозна атака на българския шампион Момчил Цветанов бе изведен прекрасно зад защитния вал на Висла, но крилото на българския тим избърза в подаването и атаката се притъпи.
Малко по-късно Христо Янев опита центриране във вратата на съперника, но кълбото бе уловено с лекота от стража на Висла Парейко, който внимаваше.
Четвърт час след началото на срещата Висла извади уникален късмет. Пламен Николов шутира отдалеч, след което Мирасема си подложи крака, а топката се насочи опасно към вратата на стража на Висла Парейко, като кълбото излезе на сантиметри от напречната греда в аут.
Само минути по-късно груба грешка на Бодуров даде шанс на Цветан Генков да отправи удар с глава, като топката мина покрай вратата на Литекс.
След близо половин час игра Литекс притисна своя съперник в наказателното му поле, Христо Янев центрира остро на два пъти, но опитната зашита на домакините избиваше топката с вещина.
В 34-тата минута Цветан Генков буквално се смили над Литекс. Българинът получи фантастичен пас и остана сам срещу вратаря на българите Винисиус, след което бившият играч на Локомотив София реши да стреля в тялото на стража, който отрази и добавка на съотборник на Генков.
Секунди по-късно Кирм бе изведен на отлична стрелкова позиция, а Бодуров се хвърлина отчаян шпагат и извади своите от кестените. Така Литекс се измъкна "сух" от две поредни наелектризиращи голови ситуации, в които спокойно можеше да получи гол.
Логичното се случи в 42-та минута, когато Меликсон тръгна на двойно с Малецки и матира позаспалата българска отбрана, давайки преднина на полския тим.
В началото на втората част Меликсон и Малецки отново развинтиха защитата на Литекс. Първият пусна много хитър пас към Малецки, който шутира от движение през четирима играчи на "оранжевите" и Винисиус изби с последни усилия в корнер.
Десетина минути след подновяването на играта Илия Миланов и Георги Миланов допуснаха груба грешка в половината на съперника, след което Меликсон се отскубна сам, пробяга на спринт 50-60 метра и стигна до наказателното поле на Литекс.
Стражът на гостите Винисиус изби топката много чисто пред краката на играча на Висла, но неадекватният турски съдия Фирад Авдинур видя дузпа за поляците.
Меликсон застана зад бялата точка и не сбърка, вкарвайки втория си гол в мача и общо трети във вратата на Литекс от двата сблъсъка между ловчанлии и Висла.
В 68-та минута Литекс върна един гол, след като топката се отби в гърдите на Чавес, попадна в краката на Бодуров и той от близко разстояние намали резултата - 2:1 за Висла.
Четвърт час преди края на срещата Небойша Йеленкович получи много пресилен червен картон, заради нарушение срещу Нунес в центъра на терена, с което се изпари и последната възможност пред Литекс да обърне резултата в сблъсъка.
В 85-тата минута груба грешка в защитата на Литекс даде възможност на резервата Вилк да разстреля Винисиус и футболистът на Висла не сбърка, вкарвайки трети гол в срещата за своя тим, като преди това стражът на българския тим парира силен шут на Цецо Генков.
В последните минути на срещата играчите на Висла се радваха на аплодисмените на щастливите си фенове, а Литекс трябва да мисли за плейофите за влизане в групите на Лига Европа, след като претърпя заслужена загуба от полския си съперник.
Висла - Литекс  3:1
1:0 Меликсон - 42'
2:0 Меликсон - 55' - дузпа
2:1 Бодуров - 68'
3:1 Вилк - 85'
Директен червен картон: Небойша Йеленкович - 76'

Висла:  Парейко, Ялиенс, Чавес, Диас, Ламей (Йованович - 86'), Меликсон (Палич - 84'), Соболевски, Кирм, Нунес, Генков, Малецки (Вилк - 75')
Литекс:  Винисиус, Занев, Николов, Йеленкович, Илия Миланов, Бодуров, Георги Миланов (Кодо - 72'), Янев (Цветков - 61'), Том, Мирасема, Цветанов (Светльо Тодоров - 52')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар