четвъртък, 11 август 2011 г.

Италия надви Испания след 17 години

Италия дочака победа над Испания след 17 години. Скуадрата надви световните шампиони с 2:1 в Бари, като преди това за последно победи иберийците на 1/4финала на Мондиала в САЩ през 1994 година, когато триумфира със същия резултат. 

Рикардо Монтоливо откри за домакините, Чаби Алонсо изравни, а с доста късмет Алберто Акуилани донесе триумфа в края. Тиаго Алкантара дебютира за Ла Фурия. 

Антонио Касано бе титуляр в родния си град, откъдето тръгна към големия футбол и това естествено зарадва феновете по трибуните. Негов партньор бе Джузепе Роси. 

Андони Ираола излезе като десен бек за Испания, след като Начо Монреал получи лека травма в навечерието на срещата. 

Домакините определено започнаха вдъхновено и в 4-ата минута Доменико Кришито тресна гредата със страхотен удар от около 25 метра с левия крак. 

Логичното се случи в 11-ата, когато отново Кришито даде страхотен пас към Рикардо Монтоливо зад защитата и останал сам срещу Икер Касияс, халфът на Фиорентина копна топката над тялото му, за да успее да реализира. 

Малко след това Торес трябваше да напусне игра, след като имаше здравословен проблем и бе заменен от Фернандо Йоренте. 

Едва в средата на полувремето иберийците успяха да установят контрол върху топката. Удар на Силва попадна в ръцете на Буфон, а като цяло испанците трудно създаваха положения. 

Италианците обаче, останаха опасни и в 31-ата минута едва не удвоиха аванса си. Този път Джузепе Роси бе изведен отново в лявата зона, нападателят стреля по диагонала и топката мина зад тялото на Касияс, който не успя да се справи по най-добрия начин, но Албиол притича и изчисти. 

В 36-ата минута реферът си навлече гнева на тифозите, след като отсъди дузпа. Касорла центрира от крилото, а Джорджо Киелини избута Фернандо Йоренте, който се опитваше да достигне до топката. 

Италианците протестираха, но без успех. Чаби Алонсо без проблеми реализира от бялата точка 10-ия си гол с националната фланелка. 

В 39-ата минута Касано добре овладя в наказателното поле и стреля, но Касияс с крак успя да избие. 

В края на полувремето неприятностите за Испания се увеличиха, защото и Жерард Пике напусна терена, най-вероятно с разтежение. В последните секунди удар на Касано с глава се оказа неточен и това бе последното положение за първата част. 

На почивката Висенте дел Боске направи 3 смени и пусна на терена и дебютанта Тиаго Алкантара. В 49-ата минута Давид Вия видя, че Буфон е напуснал голлинията ни и опита да го прехвърли от 40 метра и изобщо не бе далеч от целта. 

В 62-ата минута испанците едва не поведоха. Силва се измъкна отляво и върна топката към абсолютно непокрития Йоренте, който не успя да стреля по най-добрия начин, топката рикошира в крак на италиански защитник, а след това и Буфон успя да я избие встрани. 

В 67-ата минута Буфон първоначално изпусна топката след изстрел от фаул на Чаби Алонсо, но след това се справи. Скуадрата отговори със ситуация пред Марио Балотели, който се измъкна от Бускетс, но ударът му от границата на наказателното поле мина над вратата. 

Малко след това Кришито изпревари Йоренте и изби топката миг преди нападателя да завърши една много добра испанска атака. 

Испанците подобриха играта си след почивката и Силва също накара Буфон да се намесва, но вратарят го направи подобаващо и отрази удара му. 

Изненадващо на фона на играта обаче, Италия поведе. Малко след като удар на Пирло от фаул ба спасен от Валдес, Акуилани стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Албиол адзурите излязоха напред в 84-ата минута. 

До края опитите на гостите не доведоха до успех, като Силва пропусна добра ситуация в добавеното време, но стреля над вратата. Балотели пък се измъкна сам срещу Валдес, но не успя да го преодолее, което все пак не се оказа фатално, тъй като Италия спечели. 

Италия: Буфон, Маджо, Ранокиа (77 Бонучи), Киелини, Кришито, Де Роси (67 Акуилани), Пирло, Мота, Монтоливо (74 Ночерино), Роси (60 Пацини), Касано (59 Балотели)
Испания: Касияс (46 Валдес), Ираола (46 Вия), Пике (45 Бускетс), Албиол, Арбелоа, Чаби Алонсо, Хави Мартинес, Иниеста (46 Алкантара), Касорла (81 Мата), Силва, Торес (14 Йоренте).

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар