понеделник, 29 август 2011 г.

US Open – ден 1

Ето че и последният за сезона турнир от Големия шлем вече започва, а с това и битките по кортовете на Флашинг Медоус, където през следващите две седмици най-добрите тенисисти в света ще се борят за своето място под слънцето.
Още в първия състезателен ден програмата ни предлага изключително интригуващи сблъсъци, като за наша радост и тази година сред тенисистите в Ню Йорк има и наши представители.
На втория по големина корт – “Луис Армстронг Стейдиъм”, в полунощ българско време, Григор Димитров излиза срещу световния номер 7 и четвъртфиналист от миналата година Гаел Монфис.
Малко преди това, на корт номер 6, за своето 6-то поредно участие в надпреварата ще излезе и първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова, която на старта на кампанията си ще трябва да се противопостави на Вържини Разано.
Французойката пропадна доста в световната ранглиста напоследък, след трагедията, която я сполетя в началото на лятото, когато тя загуби своя годеник и треньор Стефани Видал, който почина от рак.
Освен българското участие днес с интерес ще следи старта и на двама от основните претенденти за титла, съответно при мъжете и дамите – Роджър Федерер и Мария Шарапова.
Маестрото започна похода си към поредното отличие от надпреварата с мач срещу Сантяго Хиралдо, докато чаровната рускиня ще има за първа съперничка представителката на Великобритания – Хедър Уотсън.
Ето и програмата на по-интересните двубои:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

 Артър Аш Стейдиъм Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч.Петра Квитова18.00 ч.Райън Харисън
 Александра Дюлгеру Марин Чилич
не предиМарди ФишследваВера Звонарьова
20.00 ч.Тобиас Камке Стефани Форец
следваМария ШараповаследваМарион Бартоли
 Хедър Уотсън Александра Панова
2.00 ч.Винъс Уилямсне предиГригор Димитров
 Весна Долонц0.00 ч.Гаел Монфис
следваРоджър Федерер
 Сантяго Хиралдо

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар