сряда, 31 август 2011 г.

Босът на Виляреал: Барса и Реал убиват футбола в Испания

След като цяла Испания пропищя от мощта на гигантите Барселона и Реал Мадрид, днес атаките към двата колоса дойдоха от президентите на два от най-силните отбори в Ла Лига - Севиля и Виляреал.

"Жълтата подводница" така и не излезе на повърхността късно снощи, когато "глътна вода" в каталунската столица, след като настоящия европейски клубен шампион прегази съперника си с 5:0.

Реал Мадрид от своя страна също започна зашеметяващо, мачкайки като валяк коравия тим на Сарагоса с умопомрачителното 6:0.

Босът на Виляреал Фернандо Роиг има предложение - вместо да газят по терените на Испания, Барса и Реал трябвало да играят само помежду си.

"Ако искат, нека да играят само помeжду си - два мача само един срещу друг. Но това изобщо не е добре за футбола. Ако ситуацията не се промени, това ще убие испанския футбол", изригна Роиг.

Причината за яда на повечето клубни президенти навярно идва от разпределението на парите от телевизионните права, като в Испания това разпределение не е централизирано, както в Германия например.

Барса и Реал получават близо 600 милиона евро от телевизионни права - в пъти повече от останалите отбори и близо половината от общите приходи за всички отбори в Ла Лига.
"Двата колоса крадат парите от телевизионните права на останалите отбори. Това е едно първенство, в което могат да победят само два отбора. Тук е като Третия свят", пропищя пък босът на Севиля Хосе Мария дел Нидо.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар