сряда, 24 август 2011 г.

Eто'о стана най-скъпоплатеният играч в света

Самуел Ето'о ще стане играч на Анжи Махачкала днес. Отборът от Дагестан се разбра с Интер за трансфера на нападателя. Анжи ще плати на Интер 27 млн. общо. От тях 22 млн. са чисти за трансфера, а другите 5 са бонус за постигнати резултати.

Снощи двата клуба се договориха за сделката. Днес Ето'о трябва да мине медицинските прегледи и да подпише контракта си. Нападателят ще стане най-скъпоплатения футболист в света. Той ще получава чисто по 20 млн. евро в следващите 3 години. Това е с 8 млн. повече отколкото взима Кристияно Роналдо.

Ето'о ще прибира 307 692 евро на седмица, 43 835 евро на ден или 1826 на час.

"Анжи и Интер се договориха за привличането на Ето'о. Камерунецът е играч на Анжи", се казва в съобщение в официалния сайт на тима от Дагестан. 

Руснаците очакват Ето'о да дебютира срещу Ростов идния уикенд. Нападателят напуска Милано след 2 години с екипа на Интер. В първия си сезон той спечели требъл с нерадзурите. За Интер записа 101 мача и 53 гола във всички турнири.
Куриозното е, че в цялата си кариера Ето'о е вкарал в елитните дивизии където е играл общо 196 гола. Това е повече отколкото Анжи е вкарал за петте години, в които участва във Висшата лига на Русия - 147.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар