неделя, 28 август 2011 г.

Ливърпул безмилостен срещу Болтън

Ливърпул продължава чудесното си представяне от началото на сезона в английската Висша Лига и победи с 3:1 Болтън на своя "Анфийлд" в третия кръг от първенството.

Новото попълнение Джордън Хендерсън откри головата си сметка за клуба в 14-та минута. След почивката пък Мартин Шкъртел след корнер и Чарли Адам вкараха два бързи гола, убивайки интригата в мача.

До края Ливърпул продължи да доминира, но не стигна до нов гол. Вместо това в самия край Болтън вкара почетно попадение след грешка на Джейми Карагър, която бе използвана от Мартин Петров и накрая Иван Класнич се разписа.





От състава на Ливърпул отсъстваше получилият контузия през седмицата Раул Мейрелеш, а пък Анди Каръл бе оставен на резервната скамейка. За гостите пък липсваха контузените Маркос Алонсо, Тайрън Миърс и Сам Рикетс.

Първото положение бе в полза на Ливърпул, когато в 8-та минута Стюърт Даунинг получи извеждащ пас зад защитата, но си поведе лошо топката и това позволи на вратаря да се намеси.

В 14-та минута отново Даунинг имаше участие в атаката, от която домакините откриха резултата. Луис Суарес даде дълъг пас към бившия английски национал и той стреля от воле на 5 метра от вратата, но Яскелайнен спаси с феноменална реакция. Топката обаче бе овладяна от Дирк Каут пред вратата и той я върна назад към Джордан Хендерсън, който се пребори със защитник и след това стреля неспасяемо към горния ляв ъгъл на вратата.

Три минути след гола и Болтън имаше чудесно положение, когато Мартин Петров стреля много зрелищно от воле, но Хосе Рейна спаси.

Ливърпул обаче продължи да е по-активният отбор. Сантиметри не достигнаха на Луис Суарес да засече дълго подаване на Чарли Адам, но топката пак се насочваше към вратата и се наложи Яскелайнен да се хвърля и да спасява с една ръка.

След това пък центриране на Хендерсън не бе засечено от Каут и отново топката се насочваше опасно към вратата, но мина покрай гредата.

В 24-та минута Ливърпул имаше стопроцентово положение да вкара втори гол, когато Луис Суарес бе изведен абсолютно сам зад защитата и уругваецът копна технично над излезлия да го пресрещне Яскелайнен, но топката кацна от горната страна на мрежата.

В следващите минути играта бе накъсана от две смени. Тази в Болтън сякаш бе тактическа, като на мястото на Муамба влезе много креативният Марк Дейвис. За Ливърпул обаче Мартин Кели получи контузия и бе заменен от Шкъртел.

Резервата Марк Дейвис направи страхотен индивидуален пробив и премина цялата половина на Ливърпул, но накрая пред наказателното поле отправи слаб удар.

Две минути преди края на полувремето пък Ливърпул имаше претенции за дузпа, тъй като Стейнсон игра умишлено с ръка на лявата граница на наказателното поле, но на повторението се видя, че съдията правилно е преценил, че нарушението не е в пеналта.

Домакините имаха претенции за дузпа и веднага след почивката, като в този случай имаха доста по-сериозни основания, тъй като Луис Суарес преодоля защитник на метър пред аутлинията и бе съборен с ръка. Падането на уругваеца обаче бе закъсняло и малко театрално и сякаш това накара съдията да замълчи.

Ливърпул обаче нямаше нужда от спорни дузпи, за да вкара втори гол. Много скоро след ситуацията със Суарес опасен удар на Чарли Адам получи коварен рикошет и излезе в корнер близо до гредата. Самият Адам центрира от ъгловия удар и Шкъртел връхлетя и засече с глава.

Само минута след този гол "мърсисайдци" окончателно нокаутираха съперника с трети гол. Негов автор бе може би най-добрият играч в мача Чарли Адам, който стреля от границата на наказателното поле между краката на защитник и заби топката до страничната греда.

Макар победата да бе вече сигурна, активната игра на домакините не свърши. Луис Суарес получи добра топка в наказателното поле и заобиколи вратаря, но след това от малък ъгъл стреля от външата страна на мрежата.

При една от малкото възможности за гостите Иван Класнич бе намерен непокрит в наказателното поле и стреля само на 5 метра от вратата, но топката срещна тялото на хвърлил се пред нея защитник.

След центриране от ляво в наказателното поле на Ливърпул топката се удари в лакътя на Шкъртел, но очевидно бе неволно и дори гостите не претендираха за дузпа.

За такава обаче продължиха да претендират домакините, за ново нарушение отзад срещу Суарес, но и този път съдията нямаше достатъчно основания да отсъди нарушение.

Две минути преди края Стюърт Даунинг се включи остро от крилото в наказателното поле и отправи диагонален удар, но топката мина покрай гредата.

В края на двуминутното продължение, което съдията присъди, Болтън стигна до почетен гол. Той падна след като Джейми Карагър сгреши, като не успя да овладее една дълга топка и това позволи на Мартин Петров да се откъсне сам срещу вратаря. Българинът се забави с удара си и това позволи на преследващия го Карагър да избие топката от краката му, но тя попадна в Иван Класнич и той лесно я вкара в мрежата.


Ливърпул - Болтън  3:1

1:0 Хендерсън 14
2:0 Шкъртел 52
3:0 Адам 53
3:1 Класнич 92


Ливърпул: Рейна, Хосе Енрике, Агер, Карагър, Кели (30 Шкъртел), Лукас, Хендерсън (76 Макси), Даунинг, Адам, Суарес (76 Каръл), Каут
Болтън: Яскелайнен, Стейнсон, Робинсън, Кейхил, Найт, Муамба (26 Марк Дейвис), Йигълс (56 Тунджай), Петров, Рио-Кокър, Кевин Дейвис (71 Пратли), Класнич

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар