понеделник, 15 август 2011 г.

Джокович няма спирачки – триумфира и в Монреал

Световният номер 1 и водач в схемата Новак Джокович спечели титлата от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара.
На финала днес сърбинът трудно надигра Марди Фиш с 2:1 сета, в отделните части 6/2, 3/6, 6/4 и така стана първият тенисист в историята на аристократичната игра с пет титли от престижните серии, завоювани в рамките на една календарна година.
Първоначалните минути на финалния сблъсък започнаха с леко предимство на американеца, който влезе в двубоя максимално концентриран и бе много близо до така желания от него пробив.
Все пак Ноле успя да се оттърси бързо от предстартовата треска, отблъсна натиска на американеца, а в шестия гейм проби подаването на Фиш, след което безпроблемно затвори сета в своя полза.
Във втората част обаче Фиш разгърна целия си потенциал, демонстрира нагледно защо успя да попадне сред най-добрите 10 в световната ранглиста, стигна до два безответни пробива и успя да възстанови статуквото на корта.
Така всичко трябваше да се реши в заключителния трети сет, в който все пак логиката възтържествува и Джокович отново успя да изземе инициативата, пропусна своите шансове още в първия гейм, но в петия не сгреши и така след близо два часа и половина игра стигна до крайния успех и деветата си титла за сезона.
Статистиката от двубоя:
Джокович
Фиш
64
1-ви сервис %
52
4
Асове
8
2
Двойни грешки
3
 3/8
Възможности за пробив
 2/10
 94/179
Общо спечелени точки
 85/179

Времетраене: 2.24 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар