четвъртък, 25 август 2011 г.

Два гръцки клуба бяха извадени от професионалния футбол

Двата първодивизионни гръцки клуба "Олимпиакос" (Волос) и "Кавала", уличени в уговарянето на мачове от първенството през миналия сезон, бяха извадени напълно от професионалния футбол в страната.

Комисията по професионален спорт към Министерството на спорта съобщи, че няма да издаде необходимия им лиценз, с който да им позволи участието в някоя от трите професионални лиги на Гърция.

В решението на органа се казва, че "няма съществена разлика" в собствеността на "Олимпиакос" и "Кавала", чиито президенти бяха извадени от участие в гръцкия футбол с доживотни присъди.

Позицията на комисията идва въпреки спечеленото обжалване от двата клуба срещу изваждането им от местната Суперлига. Само ден след това УЕФА лиши "Олимпиакос" от правото да участва в европейските клубни турнири в следващите четири сезона и му постави изпитателен срок от 5 години.

След обявяването на решението на Комисията по професионален спорт фенове на отбора атакуваха офиси на управляващата партия в Гърция и влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на Волос.

Органите на реда обявиха, че около 3000 привърженици на "Олимпиакос" са преобръщали кофи за смет и са хвърляли камъни по представителствата на управляващата партия. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата. Не се съобщава за арестувани и ранени при инцидентите.
Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар